RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Ocak 2016, Cumartesi 11:27:57 tarihnde eklendi. 993 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Şarap Sahtekarlığı

ABHAZYA DEVLET STANDARTLARI: "GÜRCİSTAN, MOSKOVA’DA “ABHAZ ŞARABI” ADI ALTINDA KENDİ ŞARAPLARINI SATIYOR"
Gürcistan’dan Şarap Sahtekarlığı
30/01/2016. Suhum. 29 Ocak. Sputnik. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Standart Birimi Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Gürcistan’da üretilen Gürcü şarapları Moskova’da, “Abhazya Dağları” "Апсны Гор", “Gagra Geceleri” "Вечер в Гаграх", “Lıkhnı Hediyeleri” "Дары Лыхны", “Lıkhnı Dağları” "Лыхны Гор", “Abhazya Üzüm Bağları” "Лоза Абхазии",”Ritsa Gizemi” "Тайна Рицы" adlarında satılmaktadır.
 
Basın Servisi, “Şarap Stili” Şirketi, ООО "Винный стиль" adlı şirket tarafından, Abhazya toprakları üzerinde bulunan yerlerin adlarını kullanarak Gürcistan toprakları üzerinde üretim yapan “Batono” Şirketi, ООО "Батоно" (Gürcistan) şirketine ait şarap ürünlerinin, Rusya’da satışını yapmakta olduğu bilgisini verdi.
 
Açıklamada, “Yukarıda adı geçen ürünlerini hiçbirisi Abhazya topraklarında üretilmemektedir ve Abhazya Cumhuriyeti’nin onayı olmadan ihraç edilen bu ürünlerin, Rusya’da bulunan tüketicilerin yanıltılmasına yol açmaktadır” bilgisine yer verildi.
 
Abhazya Devlet Standart Birimi, “Şarap Stili” Şirketi (ООО "Винный стиль") bu hatalı ve saygısız eylemleri ile Abhazya Cumhuriyeti’nin ulusal egemenliğine karşı tavır gösterdiğini belirtiyor.
 
Abhazya Devlet Standart Birimi, ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti’nde üretim yapan şirketlerin ürün imajlarının zedelendiğini ve Rus tüketicilerin yanıltıldığını, bu saygısız davranışın Abhazya ve Rusya arasındaki iyi komşuluk ve dostane ilişkilere zarar verdiğini belirtti.
 
Abhazya Devlet Standart Birimi, “Şarap Stili” Şirketi (ООО "Винный стиль") Başkanı’na Abhaz markalı Gürcü şaraplarının satışını askıya almaları çağrısında bulundu. Eğer bu eylemin sürdürülmesi durumunda, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşması çerçevesinde, Rusya Devleti yetkili organlarına başvuruda bulunulacağı açıklamasında bulundu.
 
Eğer sorun çözülmez ise, Abhazya Devlet Standart Birimi ve Rusya Federasyonu toprakları üzerinde Abhaz Şaraplarının satışını yapan resmi distribütör Şirketi "Мистраль-Алко" birlikte mahkeme başvurusunda bulunacaklar. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.