RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Ocak 2016, Cuma 11:35:02 tarihnde eklendi. 487 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan AKPM’ne Eleştiri

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “AKPM (PACE) BAŞKANI PEDRO AGRAMUNT VE AVRUPANIN DİĞER KURUMLARINI GÜNEY KAFKASYA’DAKİ GERÇEKLERİ GÖRMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
Abhazya’dan AKPM’ne Eleştiri
29/01/2016. Suhum. 29 Ocak. Abhazya – İnform. (Çeviri Fath Atan. Abhazyam.com) Abhazya Cumnuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Avrpa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) “PACE” Başkanlığı görevine seçilen İspanyol siyasetçi, Pedro Argamunt’un AKPM’nin 25 Ocak Pazartesi günü yapılantoplantısındaki  açılış konuşmasını eleştiren bir bildiri yayınladı. 
 
"Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) “PACE” Başkanlık görevine seçilen Pedro Agramunt, açılış konuşmasında, Sovyetler Birliğinin dağılması sonrasında, donmuş çatışma bölgelerinin, özellikle de Abhazya ve Güney Osetya’nın, Avrupa güvenliği için tehdit unsuru oluşturduklarını, bu konu hakkında çok çalışmaları gerektiğini belirtmiştir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, Avrupa diplomasisinin, Güney Kafkasya’da yaşanan çatışmalar sonrasındaki sürece ilişkin olarak, mutlak önyargılı yaklaşımlarını düzeltebilecek bir fırsat bir kez daha engellenmiştir. “AKPM” (PACE) yeni başkanı, yapmış olduğu konuşmada, Abhazya ve güney Osetya ile ilgili olarak, Gürcistan tarafına koşulsuz destek veren Avrupa Birliği genel politikasındaki değişmezliği yinelemiş oldu. Avrupa Birliği’nin 2008 savaşı sonrasında, Güney Kafkasya’da oluşan siyasi gerçeklerden uzak politikasının, bizleri bir kez daha büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını ifade ediyoruz.

Abhaz tarafı, AKPM (PACE) Başkanı’nın bölgedeki güvenlik ile ilgli olan tüm endişelerini paylaşmaktadır, ancak bu bölgede, Gürcistan tarafından uzun yıllardan beridir sürdürülen istikrarı tehdit eden politikaları ile ilgili olarak Avrupanın güvenliği hakkındaki endişeleri paylaşıyor. Bizler, Gürcistan’ı, uzun yıllardan beridir, devletler arasındaki çatışmaları, uluslararası barşçıl çözümlerle sonuçlandırılmasını engelleyen, istikrarsızlığı artıran en önemli unsur olarak gördüğümüzü vurguluyoruz. 

Gürcistan, son yirmi yıl içerisinde, Abhazya’ya karşı silahlı saldırıyı başlatan taraf oldu. Gürcistan Yönetimi, 1992 – 1993 savaşı sırasında Abhazya’ya karşı tam bir askeri saldırı başlattı ve ayrıca, 1998, 2001, 2006 ve 2008 yıllarında olduğu gibi terörist yöntemleri de kullanarak, askeri operasyonlarını sürdürmüştür. Gürcü tarafının bu silahlı kışkırtmaları karşısında, Gürcistan ile olan devlet sınırının korunması amacı ile özellikle de sınırların ortak korunması amacı ile Rus – Abhaz Anlaşmasının bir sonucu olarak, Rus tarafıyla askeri işbirliği güçlendirilerek, memnuniyetle belirtmek isteriz ki, bu saldırıların durdurulması sağlanmıştır.

Böylece, bölgede güvenlik ve istikrarı tehdit unsurunun, sadece Gürcistna’dan kaynaklandığı ve onun komşu ülke ve halklara karşı kışkırtıcı ve saldırgan politikalarının sonucu olduğu belgelenmiştir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, Güney Kafkasya’da yaşanan çatışmaların çözümü sürecinde Avrupa kurumlarının tavırları, her zaman için tek taraflı olmuştur ve sadece Gürcü tarafının desteklenmesi biçiminde sürdürülmüştür. Gürcistan’da bulunan AB Gözlem Heyeti’nin bölgedeki varlığınında, Abhaz – Gürcü sorununu çözümünde herhangi bir olumlu değişiklik yaratmadığını da eklemek gerekir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz, bilgiler ile bağlantılı olarak, “APKM” (PACE) ve Avrupa’nın diğer kurumlarını, Güney Kafkasya’da taraflar arasında süregelen,  uzun zamandan beridir süren sorunların çözümünde, varolan mevcut siyasal gerçekler temelinde, politikalarını yeniden belirleme ve uygulama çağrısında bulunuyoruz." 
 
http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=4098
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.