RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Ocak 2016, Perşembe 19:59:55 tarihnde eklendi. 636 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Muhalefeti Uyarıyor

ABHAZYA MUHALEFET BİRLİĞİ, ÜLKEDE YARATILMAK İSTENEN SUNİ KRİZ ORTAMINI DURDURMASI KONUSUNDA HÜKÜMETİ UYARDI
Abhazya Muhalefeti Uyarıyor
28/01/2016. Suhum. 28 Ocak. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Muhalefet Birliği tarafından, hükümet yetkililerine, ülke içerisinde suni kriz yaratılmaması ve vatandaşların yasal haklarını kullanırken, onlara karşı yasa dışı eylem biçimlerinin kullanılmaması, yasal sınırlar içerisinde kalınması konusunda uyaran bir bildiri yayınladı. 

***
 
“ABHAZYA CUMHURİYETİ MUHALEFET BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Bugünkü, Abhazya devlet yönetimi, iktidar gücünün sürekli olarak zayıfladığı hissederek ve ülke içerisindeki sosyal – ekonomik ortamı zorlayarak yönetimde kalacağını düşünmektedir ve açık bir biçimde insanları tehdit etmeye başlamıştır. 

İçişleri Bakanı Leonid Dzapshba’nın, Abhazya vatandaşlarının protesto eylemindeki, nerede ise tehdit ve sindirme biçimindeki konuşmaları unutulmadı. L. Dzapshba “sosyal ve politik kitle eylemlerinde, ülke içerisinde bulunan yasalar kesin bir biçimde uygulanacaktır” demişti.

Bakan, ayrıca, bu tür olaylarla ilgili olarak vatandaşları uyardı “Eylem ggerçekleştirecek olan vatandaşlar, eylemin gerçekleştirileceği, şehir ve ilçe yönetimleri ile temasa geçecekler, yer, tarih ve zaman belirtecekler, ayrıca katılımcı sayısını da yazılı olarak bildireceklerdir” dedi. Bu açıklama, 18 – 20 Ocak 2016 Tarihlerinde, Suhum’da bulunan küçük ve orta işletme sahiplerinin, Abhazya’da ithal edilen mallardan alınan KDV’deki zammı protesto eyleminin hemen sonrasında yapıldı.

Aynı gün, insanlar, devlet başkanlığı binası önüne gelerek yasanın değişimi hakkındaki istemlerini dile getirdiler. Onlar hem kendi hem de tüketicilerin haklarını savunmak amacı ile oraya geldiler. Belli ki, yetkililerin, herzaman, bu tür davranışları, ülke içerisindeki toplumsal ve sosyo – politik ortamı tırmandırmaya niyetli oldukları açık olarak görünüyor. 

Benzer tehdit, Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından 21 Ocak’taki toplantıda, aynı konu hakkında yapmış olduğu konuşmada da olmuştur, o özellikle, protesto eylemcilerinin hiç bir biçimde küçük ve orta ölçekli girişimciler olmadığını ve onların araştırılacağını söyledi. Benzer senaryoyu, “Amtsakhara” «Амцахара» siyasi Partisi tarafından Ekim ayında düzenlenen kongresinde, hükümeti eleştirenler hakkında da, uygulamaya çalışmaları da açık bir biçimde görülmüştür.

Hadjimba, nedense,konuşmasında, konunun, küçük ve orta ölçekli işletmeleri ilgilendirdğiinden söz etti. Bu konu aslında, tüm Abhazya vatandaşlarını ilgilendirmektedir, çünküHükümet tarafından önerilen önlemler sonucunda ortaya çıkacak olan yüksek fiyatlar, tüketiciler ve tüm vatandaşlar için geçerlidir.

Hadjimba, tüm Abhazya vatandaşlarının, abhazya Cumhuriyeti Anayasası’nda bulunan kendi görüşlerini belirtme hakkını unutarak, konuşmasında, kimin protesto edip, edemeeceğini önceden belirtmeye çalışıyor. Bizler, sürekli olarakAbhazya Cumhuriyeti kanunları ve Anayasası bağlamında hareket edilmesi gerektiğini ve Abhazya cumnuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın sistemi ve hukukun üstünlüğünü korumakla yükümlü olduğunu söylüyoruz. Ve olanlarla ilgili olarak bunları hatırlatmak gerekmiyor.

Anlaşılıyor – Her şeyden önce – yasalar, önlemlerin olmasını öngörmekte ve hukukun üstünlüğünün en üstte bulunduğu açıktır. Ancak, bizler farklı biliyoruz – mevcut iktidarın, muhalefete karşı ne tür yasadışı yöntemler kullandığını hepimiz biliyoruz. Bizler, İçişleri Bakanı L. Dzapşba’ya Mayıs 2014’de hükümete karşı yapılan darbe sırasında kullanlılan yöntem ve organizasyondaki eylemleri bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. 

Bizler, zamanında Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanı L. Dzapşba hakkında dava açıldığını da biliyoruz. Sormak istiyoruz: “Hukuku ortadan kaldırarak, her türlü saldırganlıkta bulunan ve darbenin aktif katılımcısı olan bir kişinin, bu tür demeçleri vermesi için, ahlaki hakkı var mıdır?”

Bizler, hükümet yetkililerini, ülkedeki siyasi ortamı gerdirmemeye ve suni kriz yaratmamaya, kendi vatandaşları ile yasadışı yöntemler kullanarak mücadele etmemeye ve yasalar içerisine geri dönme çağrısı yapıyoruz. 

Suhum, 28 Ocak 2016”
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.