RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Ocak 2016, Çarşamba 11:59:35 tarihnde eklendi. 910 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya, Gürcistan İlişkileri

SERGEY LAVROV “RUSYA’NIN, VATANDAŞLARINI KORUMAK İÇİN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAKTAN BAŞKA BİR SEÇENEĞİ YOKTU!”
Rusya, Gürcistan İlişkileri
27/01/2016. Moskova. 26 Ocak 2016. REGNUM. Çeviri – Fatih Atan. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 26 Ağustos Salı günü düzenlediği geniş kapsamlı basın toplantısında, Gürcistan halkının, eski devlet başkanları Mihail Saakaşvili’nin hatalarını ödemek zorunda olmadığını söyledi. 
 
Lavrov “Bizler, Gürcistan ile olan ilişkilerimizin normalleşmesini  istiyoruz. Gürcistan halkı, Rus komşuları ile olan ilişkilerinde, eski devlet başkanlarının hatalarının cezasını çekmek zorunda değiller. Bizler, devletlerin toprak bütünlüğüne saygı ve halkların haklarının zorla ellerinden alınamayacağını belirleyen uluslararası hukuk kurallarına uygun hareket içerisinde bulunduk” dedi.
 
Lavrov’a göre, bu prensipleri Saakaşvili ihlal etti.: “Ben, kendi vatandaşlarına saldırılarını ve Rus Barış Gücü askerlerine karşı yapmış olduğu saldırıları yinelemek istemiyorum, o yenildi. Bizlerin, onların güvenlğini sağlayabilmemiz için, Abhazya ve Güney Osetyanın bağımsızlıklarını tanmaktan başka bir seçeneğimiz yoktu. Saakaşvili, kendisine buyurulan provakasyonları sık sık yapmakla ünlü birisidir” dedi.
 
Lavrov, Cenevre’de sürdürülen görüşmeler hakkındaki hoşnutluğunu dile getirerek “Bizleri, güvenlik sorunlarının çözümü ilgilendirmektedir ve tüm katılımcılarda, taraflar arasında herhangi bir güç kullanılmamasını yasal konuma getirecek bir belgenin imzalanması konusunda bir ortak düşünce bulunuyor” dedi.
 
Bilindiği üzere, Mihail saakaşvili’nin Gürcistan’da “Gül Devrimi” ile iktidara gelmesi sonrasında, Rusya ve Gürcistan arasındaki ilişkiler bozulmaya başlamıştı. Gürcistan Askeri Birliklerinin Ağustos – 2008 başında, Tskhinval’e saldırması ve Rusya Ordusu ile yaşanan “Ağustos Savaşı” yenligisi ile Abhazya ve Güney Osetya’nın Rusya Federasyonu tanınması sonrasında Gürcistan, Rusya Federasyonu ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.           
 
Kaynak: http://regnum.ru/news/polit/2064307.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.