RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ocak 2016, Salı 19:31:45 tarihnde eklendi. 964 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Rusya, Türkiye

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ “AHABER, ABHAZYA HAKKINDA YAYINLADIĞI HABERİNDE, ABHAZ DİASPORASINDA İNFİALE YOL AÇMIŞTIR”
Abhazya, Rusya, Türkiye
26/01/2016. İstanbul. 21 Ocak. Abhazyam.com. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK), son günlerde Abhazya Cumhuriyeti tarafından, Türkiye’ye karşı alınan geçici ambargo kararına karşı, AHaber Tv Kanalı 20 Ocak 2016 Tarihli anahaberde “Rusya yancısından Türkiye’ye yaptırım!” açıklamasını protesto eden bir bildiri yayınladı.
 
Aşağıda KADK bildirisi bulunmaktadır. 
 
*****
   
Tarih : 21 Ocak 2016 

Sayı : 2016-008 

Konu : Abhazya Hk. 

 
Sayın  

a Haber Yayın Editörü 


20 Ocak 2016 tarihli "Rusya'nın yancısından Türkiye’ye yaptırım!" başlıklı son derece sığ ve yakışıksız haberiniz bizlerde infiale neden olmuştur. 


Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde Gürcistan’ın saldırısına uğramış, topraklarında savaş yaşamış ve zaferi kazandıktan sonra da Bağımsız Devletler Topluluğunun aldığı kararla Rusya Federasyonu tarafından senelerce ağır bir ambargo yaşamış Abhazya Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ile iyi komşuluk ilişkileri kurmak için her türlü çabayı göstermiş,  


Türkiye Cumhuriyetindeki Abhaz diasporası da aynı çaba içinde olmuştur. Buna mukabil Rusya Federasyonu ile birlikte Abhazya’ya ambargo uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ambargoyu kaldırdıktan sonra dahi gerekçesi bizlerce anlaşılmayan yaptırımlarına devam etmiştir. Bugün halen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olan bizler Abhazya ile Türkiye arasında doğrudan ulaşım olmadığı için Rusya topraklarından transit geçerek Abhazya’ya ulaşabilmekteyiz.  


Şu anda Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu tarafından tanınmış bir ülkedir. Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu ile müttefiklik ilişkisi içindedir ve Abhazyanın yaklaşımı müttefik ülkelerin uluslar arası sorunlarda müttefikliğin gereğini yerine getirmesinden farklı değildir. 


Türkiye Cumhuriyeti tarafından ısrarla tanınmayan, ulaşım yolu açılmayan, Türkiye ile arasında resmi bir ticaret bulunmayan, ürettiklerini Türkiye’ye ihraç edemeyen Abhazya’yı yancılıkla itham etmek çok adaletsiz ve yakışıksız olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Abhaz ve Kuzey Kafkas diyasporası için de infial sebebidir. 


Sizi sorumlu yayıncılığa davet ediyor; yalan-yanlış içerikli haberinizin ve en hafif tabiriyle nezaketsiz dilinizin düzeltilmesini bekliyoruz.  


Saygılarımızla.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi 

Adına Başkan 

Erdeşan Kobaş BGANBA 

İstanbul – TÜRKİYE
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.