RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Ocak 2016, Cumartesi 14:39:02 tarihnde eklendi. 947 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Parlamentoda Tartışmalar

DİMİTRY GUNBA “ÖNERİLEN YAPTIRIMLAR TÜRKİYE İÇİN BİR SİVRİSİNEK ISIRMASI OLUR, ANCAK ABHAZ DİASPORASI İÇİN CİDDİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR”
Parlamentoda Tartışmalar
16/01/2016. Suhum. 14 Ocak. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Yurtdışındaki Vatandaşlar ve Parlamentolar Arsı İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dimitry Gunba, Başbakan Arthur Mikvabiya tarafından, Türkiye’ye karşı uygulanacak olan yaptırımlar hakkında yapmış olduğu yorumda, bu yaptırımların uygulamaya geçilmeden önce, Abhaz Diasporası Temsilcileri ile ciddi temaslarda bulunulması geretiğini vurguladı.
 
Dimitry Gunba “Rusya ve Abhazya Cumhuriyeti arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması göz önüne alındığında, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı tarafından Türkiye’ye karşı uygulanacak olan yaptırımlar kararnamesi doğal karşılanabilir. Rusya Federasyonu Tarafından finanse edilen Abhazya Cumhuriyeti  Sosyal – Ekonomik Kalkınmasını teşvik amacı ile belirlenen 2105 – 2017 Kalkınma Programı’nın 3. Maddesi gereğince Türk Şirketlerinin çalışma yapmalarının engellenmesini tam olarak anlayabiliyorum” dedi.
 
Dimitry Gunba sözlerine “Bu tür önlemlerin ne tür sonuçlar doğuabileceğini ve kendileri açıısından vahim sonuçlara gidilmeyeceği biçimindeki görüşmelerin, daha önceden Türkiye’deki Abhaz Diasporası Temsilcileri ile istişarelerde bulunması gerekirdi” eklemesinde bulundu.
 
Dimitry Gunba “önerilen yaptırımlar, Türkiye için bir sivrisinek ısırması olur, ancak Abhaz Diasporası için ciddi sonuçlar doğrabilir” dedi. 
 
Milletvekili, Abhaz Diasporası Temsilcilieri, Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık haklarına tam olarak sahiptirler, ve ayrıca Abhazya’da yaşamayanlarda dahil olmak üzere, devlet onların haklarını korumakla yükümlü olduğu hatırlatmasında bulundu.
 
Dimitry Gunba “Bizler çok iyi biliyoruz ki, Abhaz Diasporası, Abhaz kültürlerini, geleneklerini, dillerini koruyorlar ve Abhazya’nın başarılarını destekliyorlar, Abhazya’yı tarihsel anavatanları olarak görüyorlar. Ve Türkiye Cumhuriyeti Abhazya’nın de – jure bağımsızlığını tanımamasına rağmen, Abhaz Diasporası, yapmış olduğu çalışmalarla, Türkiye’nin va Abhazya’nın farklı şehirleri arasında karşılıklı olarak yararlı antlaşmalar yapılmasına katkıda bulunmuşlardır. ” dedi.        
 
Milletvekili, üzüntülerini belirterek “Bu gerçekleri bilmemize rağmen, kendimizi dinlemiyor, kendi vatandaşlarımızı unutuyoruz” dedi.   
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.