RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Ocak 2016, Cuma 00:08:15 tarihnde eklendi. 1002 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK Çağrısı

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ “ABHAZYA PARLAMENTOSUNDA YAPILAN MÜLK SATIŞI TARTIŞMALARINI ESEFLE KARŞILIYORUZ!”
KADK Çağrısı
15/01/2016. İstanbul. 11 Ocak. Abhazyam.com. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) tarafından son dönemde Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti arasında yaşanan gerilim ve Abhazya Cumhuriyeti’nde yabancılara mülk satışı konuları hakkında “ÇAĞRI” adında bir bildiri yayınladı. 
 
Aşağıda, KADK Bildirisi bulunmaktadır.   
 
“Ç A Ğ R I

İki devletin çıkar çatışması nedeniyle geçtiğimiz yüzyılda, Abhaz nüfusunun büyük bir kısmını oluşturan sürgünlerin diasporadaki torunları olarak Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki gerilimi endişeyle takip etmekteyiz. Geçmişte yaşananları hafızasına ve kalbine kaydeden halkımız; komşularıyla akılcı ilişkiler kurma isteğini muhafaza etmekte ancak bir kez daha dahli olmayan bir gerginliğin nesnesi yapılmaya çalışılmaktadır.

İki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle yeniden başlatılacak olan vize uygulamasının Abhazya vatandaşlarını da kapsıyor olması halinde gerginliğin öznelerinden olmayan Abhazya Cumhuriyetine ve vatandaşlarına da yaptırım uygulanmış olacaktır. Abhazların vatanlarına ulaşmak için vize almak zorunda kalmasının, annesini ziyaret etmek isteyen bir evladın izin almak zorunda kalmasından hiçbir farkı yoktur.

Abhazya Cumhuriyeti’nin varlığına saygı duyan, zamanın ruhunu doğru okuyarak bağımsızlığını tanıyan komşumuz Rusya Federasyonu ile vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti arasında son günlerdeki gelişmelerin akılcı bir yaklaşımla, serinkanlılıkla olumlu bir çözüme ulaştırılmasını temenni ediyor; söz konusu iki ülke arasındaki her gerilimin, her çatışmanın bedel ödeyicisi olmayacağımızı fark etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bölge ülkelerinin birbirleriyle iyi ilişkilere sahip olması, akılcı davranması tüm bölge halklarının karşılıklı çıkarınadır ve bizler için öncelikli olan, gelişmelerin Abhazya Cumhuriyetine ve halkımıza yansımalarıdır.

Kuşkusuz ki her bağımsız devlet gibi bizim için de öncelikli olan ulusal çıkarlarımızdır. Kurduğumuz müttefiklik ilişkilerinin çerçevesi, bizimle müttefiklik ilişkisi kuranlardan farklı değildir. Bu nedenle Abhazya Cumhuriyeti ile müttefik olmayı seçenlerin motivasyonlarının ulusal çıkarları olduğu anlaşılabilir bir durumdur. Müttefiklik ilişkisi içinde olan ülkelerin uluslar arası kamuoyunda birbirlerine destek vermesi de son derece doğaldır. 

Ancak bu, onların birbirinin sahibi olduğunu göstermez.

Bu bağlamda; müttefikimiz olan Rusya Federasyonu’nun bir görevlisi tarafından dayatmacı bir üslupla son günlerde basına verilen, halkımızın seçilmiş yöneticilerine yönelik hiçbir diplomatik teamüle uymayan demeçler bizlerde infial yaratmıştır. Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki müttefiklikten memnuniyet duyan bizler, bu görevlinin söylem ve tavırlarını egemenliğimize saldırı olarak değerlendiriyoruz.

Vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyetine karşı taşıdığımız sorumluluk bilinci ve Rusya Federasyonu ile müttefikliğe zarar vermemek adına diasporamızın her bir ferdinin, her bir sözcüğü dahi sorumluluk duygusuyla sarf ettiğini veya etmediğini hatırlatıyoruz. Ancak devletimizin, halkımızın varlığına yönelik -kimden gelirse gelsin-her tehdide karşı çıkma akılcılığını göstermek görevimiz, duygusal davranmak hakkımız, baskılanmış vatansever sesleri duyurmak halkımıza karşı boynumuzun borcudur. 

Kanı ve canı pahasına halkımıza bir gelecek sunan yiğit evlatlarımızdan başkasına minnet duymuyor; utanma duygusunu yitirmeyen, alın terini ve kanını toprağımıza dökerek onuruna, namusuna sahip çıkan değerli kardeşlerimizden başkasına karşı sorumluluk taşımıyor, yöneticilerimizin de minnet ve sorumluluk duymaları gerekenlerin bu değerli kardeşlerimiz ve evlatlarımız olduğunu bildiklerine inanıyoruz. 

Bu minvalde Abhazya Parlamentosunda yapılan mülk satışı tartışmalarını esefle karşılıyoruz. Abhazya gibi özel konuma sahip olan bir ülkenin parlamentosunda böyle bir konunun yasallaştırılmasının tartışılıyor olması bile tarihten ders alınmadığını, mülklerini satan halkların dünya üzerindeki konumlarının hiç irdelenmediğini göstermektedir. Abhaz halkının anavatanlarından koparılmış parçası olan biz Abhazya vatandaşları, mülkleri ve toprakları ellerinden alınmış dedelerin torunları olarak böyle bir çağrı yapmayı tarihe ve geleceğe karşı sorumluluğumuz olarak değerlendiriyor, konunun bir daha tartışılmayacak şekilde ivedilikle gündemden düşürüleceğine inanıyor, bunun için çağrıda bulunuyoruz

Saygılarımızla.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş BGANBA
İstanbul - TÜRKİYE"
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.