RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Ocak 2016, Çarşamba 21:10:37 tarihnde eklendi. 1272 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Diaspora İlişkileri

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “ABHAZYA, TÜRKİYE’DE YAŞAYAN ÇOK SAYIDAKİ ABHAZ DİASPORASI İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYİ SÜRDÜRECEKTİR”
Abhazya – Diaspora İlişkileri
13/0172016. Suhum. 13 Ocak. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Arthur Mikvabiya tarafından 11 Ocak tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren, Türkiye’ye karşı uygulanacak olan kısıtlayıcı önlemler hakkındaki kararname ile ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

“Bilindiği üzere, 11 Ocak 2016 Tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı tarafından, 24 Kasım 2014 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan “İttifak ve Stratejik Ortaklık Anlaşması”na bağlı olarak, Antlaşmanın, iki ülke arasında dış politika çalışmalarında koordineli bir biçimde çalışılacağını belirten 4. Maddesi gereğince, Abhazya Cumhuriyeti’nde Türkiye Cumhuriyeti menşeli bazı mallara ve Türkiye Cumhuriyeti resmi Kurumlarına bağlı ya da özel Türk İnşaat şirketlerine, geçici bazı kısıtlamaların getirildiğine dair kararname imzalanmıştır. 

Açıklamada belirtildiği üzere - Abhazya Cumhuriyeti taradından atılacak olan adımlar, Abhazya – Rusya arasındaki ikili anlaşmalarda belirtilen hükümler uyarınca hareket edilecektir.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu’nu, Abhazya Cumhuriyetinin, ülkemize her konuda tam destek ve yardım koşuullarını sağlayan en önemli stratejik ortağı olarak görmektedir.

Abhazya Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu’nun dış politikasını desteklemektedir ve özellikle, Rusya’nın inisiyatifi ile son zamanlarda Ortadoğu’da gerginliğin azalmasına ve barışın oluşumu amaçlanmıştır. 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhazya halkının ayrılmaz bir parçası olan ve Türkiye’de yaşayan büyük bir Abhaz Diasporası ile ilişkilerini kapsamlı bir biçimde geliştirmeyi sürdürecektir.

Bizler, onları, Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşı olarak görmekteyiz, bu nedenden dolayıdır ki, bu tür önlemler, aramızda var olan işbirliğini engelleyemez.” 
 
http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=4074
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.