RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ocak 2016, Salı 17:08:11 tarihnde eklendi. 805 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Türkiye’ye Yaptırım Kararı

ABHAZYA CUMHURİYETİ, TÜRKİYE’YE KARŞI, GEÇİCİ YAPTIRIM KARARI ALDI
Abhazya’dan Türkiye’ye Yaptırım Kararı
12/01/2016. Suhum. 12 Ocak. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti, Rusya tararafından Türkiye’ye karşı uygulanan ambargo uygulamasına katıldı. Abhazya Başbakanı Arthur Mikvabiye tarafından 11 Ocak 2016 Tarihinde imzalanan Türkiye’ye karşı uygulanacak olan yaptırım kararnamesi yürürlüğe girdi. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından Türkiye’den ithal edilen belli yapıdaki mallara karşı uygulanacak olan geçici kısıtlama listesi, 20 Ocak 2016 tarihine kadar açıklanacak. Ayrıca, “2015 – 2017 Abhazya Cumhuriyeti Sosyal ve Ekonomik kalkınma Planı” çerçevesinde yapılacak olan yatırım harcamalarında Türkiye menşeli mallar kullanılamayacak, Türk şirketleri bu yatırımlarda yer alamayacak.
 
Abhazya, Rusya’nın Türkiye’ye karşı uygulamış olduğu ambargo sistemini destekleyerek, mal taşıma işlemlerinde Türk gemilerini kiralamaktan vaz geçti.
 
Abhazya Tarım Bakanı Timur Eshba “Abhazya’nın balık gemi filosu bulunmuyor, onu oluşturmak oldukça pahalı ve tüm son yıllarda Türk Balıkçı gemileri kiralanmıştı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Rus tarafı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Abhazya’nın gemi sorununun çözümünde anlaşmaya varıldı” açıklamasında bulundu. 
 
Abhazya karasularında artık Rus balıkçı gemileri görev yapacak. Rus balıkçı gemilerinin 2 - 3 gün içerisinde, Abhazya limanlarına gelmesi bekleniyor. 
 
Abhazya, “Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu İttifak ve Stratejik Ortaklık” anlaşmasının 4. Maddesi olan, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Dış Politika Koordinasyonu uyarınca Türkiye’ye karşı yaptırım uygulama kararı aldı.

Not. Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti’nin, Türkiye’ye karşı geçici yaptırım kararı uygulamaları hakkında, Abhaz basının da çıkan haberler ile ilgili olarak, Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi’nden aldığımız bilgi nedeni ile, ikinci bir bilgilendirmeye kadar Abhaz Diasporasına haber vermeme kararı aldık.

Ancak, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanlığı’ndan herhangi bir karşı  bilgilendirme gelmediği için, bağımsız habercilik anlayışımıza bağlı olarak yukarıdaki haberi siz değerli okurlarımız ile buluşturma kararı aldık. 

Saygılarımızla. 

Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A’tanba)       

Kaynak: http://www.abkhazinform.com/item/2952-abkhaziya-vsled-za-rossiej-vvela-sanktsii-protiv-turtsii
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.