RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Aralık 2015, Çarşamba 01:40:23 tarihnde eklendi. 899 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Surkov’dan Türkiye Eleştirisi

VLADİSLAV SURKOV “TÜRKİYE ABHAZYA’YI TANIMIYOR, ANCAK BURADA, BAZI SİYASİ VE EKONOMİK SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR
Surkov’dan Türkiye Eleştirisi
30/12/2015. Suhum. 29 Aralık. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, bugün, Rusya Federasyonu Devlet Başkan Yardımcısı Vladislav Surkov ile görüştü.
 
Toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında, Vladislav Surkov ve Raul Hadjimba gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Devlet Başkanı Raul Hadjimba, toplantıda “Abhazya Cumhuriyeti 2015 – 2017 Yılları Arası Sosyal – Ekonomik Kalkınmayı Teşvik Yatırım Programı”, emeklilik finans kaynağı ve uygulaması hakkında kapsamlı bir görüşme yapıldığını belirterek “Görüşme oldukça olumlu bir ortam içerisinde gerçekleşti, bundan başka bir sonuçta olamazdı” dedi. 
 
Vladislav Surkov, gazetecilerin, Devlet Başkanı ile Türkiye ilişkileri hakkında konuşup konuşmadıkları sorusuna “Toplantıda, Türkiye ilişkilerine de değindik” dedi.
 
Surkov “Türkiye’nin Abhazya ile resmi ilişkileri bulunmuyor. Türkiye, bilindiği üzere Abhazya’yı tanımıyor, ancak, sanırım, burada bazı ekonomik ve bazı siyasi sorunları çözmeye çalışıyor. Türkiye’de bazı çevreler, nedense Abhazya’yı kendi etki alanlarına çekebileceklerini sanıyorlar” dedi.
 
Vladislav Surkov, konuşmasında “Burada, Diaspora ile olan asırlardır süren bir bağ bulunmaktadır ve bu hassas ilişkiler unutulmamalıdır” diyerek konuya işaret etti.
 
Rusya Devlet Başkan Yardımcısı, hiç kimsenin Abhazya’nın ekonomik durumunu kötüleştirme hedefinde olamayacağını belirterek “Ne Abhazya devleti Yöneticilerinin beceriksiz eylemleri, ne de bizlerin doğru olmayan koordinasyon eylemleri” vurgulamasında bulundu. 
 
Surkov “Bundan dolayıdır ki, bizler, konuyu bütün yönleri ile görüştük. Rusya’da ayrım gözetmeksizin Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına karşı ve tüm alanlarda uygulamıyor ve seçici davranıyor. Bizler, bugün bu durumu analiz ettik. Sizlere söylemek isterim ki, Türk müteahitler, burada, Rus parasını kullanarak inşaat yapamazlar. Bu, herhalde açık bir biçimde bilinmelidir. Bunun dışındakiler – balıkçılık, bazı doğal kaynak ürünleri ve diğerleri – bizler ayrı olarak çalışacağız, acele etmeyeceğiz” dedi. 
 
Raul Hadjimba, hiçbir şeyin Rus – abhaz ilişkilerini bozmak için herhangi bir arka plan yaratamayacağından emin olunması gerektiğini belirterek “Herşey halkımızn yararına olacak bir düzeyde bulunacaktır” dedi. Hadjimba ayrıca “Bugün Türkiye – Rusya ilişkilerinde yaşanan sorunlar,  iki devlet arasında yaşanmaktadır” dedi. V
 
Hadjimba “Ancak, bazı konuları düzenleyen belgelerimiz bulunmaktadır. Bizler arasında imzalanan, ittifak ve stratejik ortaklık anlaşması, bizlere bazı yükümlülükler getirmektedir, ancak bizler, yıllar içerisindeki çalışmalarımızda bunu ihlal etmedik ve Abhazya ekonomisine zarar vermedik” dedi.
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.