RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Aralık 2015, Salı 19:58:07 tarihnde eklendi. 663 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dranda Cezaevi Sorunu Gündemde

ABHAZYA CUMHURİYETİ BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI İVAN ZARANDİYA “DRANDA CEZAEVİ’NDE Kİ KÖTÜ KOŞULLAR VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR”
Dranda Cezaevi Sorunu Gündemde
29/12/2015. Suhum. 29 Aralık. Sputnik. Badrak Avidzba. Baro Başkanı İvan Zarandiya, Sputni Haber Ajansı muhabirine yapmış olduğu açıklamada “Dranda Cezaevi’nde mahkumların, koridorlarda 15 – 20 dakika yürümelerine izin verildiğini ve daha sonra koğuşlarına geri gönderiliyor – bu zorbalıktır” dedi.
 
Zarandiya “Cezaevi – Cezaevidir, orada bir düzen olmalıdır, ancak, elbetteki abartı aranmamalıdır. Üzülerek belirtmek isterim ki, bizlerin cezaevinde bulunan hükümlülerin herhangi bir emek harcamalrı için bir altyapımız bulunmuyor. Bütün hükümlüleri Cezaevine tıkıyoruz ce onlar bir bina içerisnde çalışmadan oturuyorlar” dedi.
 
Zarandiya, Tutuklu ve hükümlülerin, aileleri ve yakınları ile görüştürülmesi ile ilgili kısıtlamaları kaldırılması gereiktiğini ve ailelerin bu konuda kesinlikle haklı olduklarına inandığını söyledi.
 
Zarandiya “Yasaya göre, hükümlülerin, ay içerisinde akrabaları ile bir yada iki kez görüştürülmesi zorunludur ayrıca, ay içerisinde bir ya da iki kez belli oarnda gıda maddesi alma hakkına sahiptirler” dedi. 
 
12 Aralık’da Dranda Cezaevi’nde bulunan hükümlüler ve aileleri, baskıları protesto amacı ile eylem gerçekleştirdiler. Baskının nedeni olarak Cezaevi içerisinde yasaklanmış maddelerin ele geçirilmesi gösterildi. Bu gelişmelere bağlı olarak, Devlet yönetimi tarafında, Dranda Cezaevinde hukukun üstünlüğü sağlandı. Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Leonid Dzapşba, 26 Aralık’da yeni yıl tatilininde yaklaşması nedeni ile hükümlülerin aileleri ve yakınları ile görüşmelerin yasaklayan kararı kaldırdı.
 
Not: Abhazyam. Com Yayın Sorumlusu Fatih Atan (A’tanba), geçtiğimiz yıllarda Dranda Cezaevi’ne yaptığı ziyaret sırasında, görüşme ve yaşam koşullarınını ORTA ÇAĞ cezaevi koşullarından bir farkının olmadığını tesbit etmişti. Bu koşulları ve düzeltilmesi gerektiğini anlatan bir yazı yazmayı düşünüyoruz. Yetkililere de çağdaş Cezaevi koşullarının Dranda Cezaevi’nde biran önce sağlaması gerektiği, İnsan Hakları Kuruluşlarına da bu konuda duyarlı olamaları gerktiği çağrısında bulunuyoruz. Abhazyam.com               
 
Sputnik Абхазия: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20151229/1016758443.html#ixzz3vi5l6xxC
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.