RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Aralık 2015, Pazartesi 20:35:54 tarihnde eklendi. 799 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Vizesi Sorunu

SUHUM, ABHAZYA – TÜRKİYE ÇİFTE VATANDAŞLARININ VİZE SORUNU ÇÖZÜMÜ İÇİN RUSYA İLE GÖRÜŞECEK
Rusya Vizesi Sorunu
21/12/2015. Suhum. 21 Aralık. Sputnik. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, RIA Novosti Haber Ajansı’na verdiği demeçte, Abhaz Diasporası’nın Rusya – Türkiye ilişkilerindeki durumu gayet iyi anladıklarını ve hızlı bir olumlu gelişme beklediklerini söyledi. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Abhazya olarak, Abhazya – Türkiye çifte vatandaşlık haklarına sahip olan vatandaşların sınır kapısında karşılaşabilecekleri her türlü sorunun ortadan kaldırılması amacı ile Rusya Federasyonu ile görüşmelerde bulunacaklarını belirtti.
 
Vyacheslav Chirikba söyleşisinde “Bizler, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın, anavatanları ile bağlantılarının, Rus – Türk ilişkilerinde varolan kriz ortamından etkilenmemelerini çok istiyoruz. Ayrıca, Abhazya Vatandaşı - Türkiye ile çifte vatandaşlık hakkına sahip olan vatandaşlarımızın, göçmenlerin, Abhazya sınır kapısından geçiş yaparken sorunla karşılaşmayacaklarını umuyoruz. Bundan dolayıdır ki bizler, Rusya tarafı ile bu konuları görüşerek soruna çözüm bulacağız” dedi. 
 
Vyacheslav Chirikba’ya göre, Abhaz Diasporası, Rusya – Türkiye ilişkilerinde hızlı bir biçimde olumlu gelişme bekliyor.
 
(Not: Rusya Federasyonu, Türkiye ile yaşanan son gelişmeler sonrasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren vize uygulama kararı aldı. Türkiye vatandaşları (Abhaz Diasporası’da dahil) Rusya Federasyonu Büyükelçilik ve konsolosluklarına yapacakları vize müracaatında (tek girişlik) 60 Euro (yaklaşık 200 TL) ödemek zorunda kalacaklar. Eğer Tur şirketleri kanalı ile müracaat yaparlarsa bu tutara 30 – 35 Euro daha eklemeleri gerekecek. – Abhazyam.com)        

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.