RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:06:09 tarihnde eklendi. 696 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal sınırında çatışma

ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİ SINIRINI GEÇMEYE ÇALIŞAN GÜRCÜ ASKERLERİNDEN BEŞİ ÖLDÜ
Gal sınırında çatışma 17/11/2008. Abhazya Devleti Yönetimi, Gürcistan'da görev yapan AB Polis Gücü Kuvvetleri'nin Gürcistan tarafından yapılan askeri provokasyon eylemlerine karşı sessiz kaldığını belirtti.

İnterfaks Haber Ajansının  bildirdiğine göre, Abhazya Devlet Başkanı Gal Bölge Temsilcisi Ruslan KİŞMARİYA 17 Kasım Pazartesi günü yapmış olduğu açıklamada "geçtiğimiz cumartesi günü Gal Bölgesi'nde yaşanan silahlı çatışmalar, provokasyon eylemlerini çıkartan tarafın Gürcistan askeri birlikleri ve onlar ile birlikte hareket eden AB Polis gücü kuvvetleri olduğunu bizlere açık bir biçmde gösteriyor" dedi.

Ruslan KİŞMARİYA "Cumartesi günü Gürcistan Askeri güçleri ile birlikte AB Polis Gücü Kuvvetleri Abhazya topraklarına girmek istediler. Onların Abhazya'ya girmek için ne tür bir hakları bulunuyor?" dedi.

Ruslan KİŞMARİYA "Abhazya Askerleri doğal olarak sınırı ihlal etmek isteyen Gürcistan askerlerine karşı ateş açmışlardır. görünen odur ki, AB Polis Gücü Kuvvetleri'de yaratılan provokasyon hareketi içerisinde yer almışlardır ve ateş ortamı içerisinde kalmışlardır, şimdi de Abhazya tarafı bize ateş açtı diye bağırıyorlar" vurgulamasında bulundu.

Ruslan KİŞMARİYA "bizler, yaşanan olaylar ile görüldüğü gibi AB Polis Gücü'nün sorunların çözümünde yeterli olmadığını düşünüyoruz, bu tür yeni adımlar Gürcistan2ın provokasyon hareketlerine destek sağlıyor" dedi.

Abhazya İstihbarat örgütünden alınan bilgilere göre, Gürcistan'a ait silahlı grupların bölgede çıkarttığı son provokasyon eylemlerinden doğan silahlı çatışmalarda beş adet Gürcü askeri öldü ve yediden fazla gürcü askeri yaralandı.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.