RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Aralık 2015, Çarşamba 13:19:43 tarihnde eklendi. 721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Avrasya Forumu Başladı

ABHAZYA CUMHURİYETİ ,AVRASYA BİRLİĞİ STRATEJİK KALKINMA ULUSLARARASI FORUMU SUHUM’DA BAŞLADI
Avrasya Forumu Başladı
16/12/2015. Suhum. 16 Aralık. Sputnik – Abhazya. “Avrasya Birliği ile Birleşme Sürecinde Abhazya Gelişme Stratejileri” isimli uluslararası toplantı 16 Aralık Çarşamba günü Suhum’da başladı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, açılış konuşmasında, özellikle uzun zamandan beridir, Abhazya Cumhuriyeti’nin sosyal – ekonomik stratejik plan geliştiririlmesi ve uygulanması gerektiğini ve bunun geciktiğini söyledi.
 
Hadjimba, ülkenin net bir biçimde, uzun vadeli kalkınma planının geliştirilmediğini belirterek “Sürekli olarak varolan açıkları kapamak amacı ile yama yapılan bir finansal yapı kabul edilemez. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde finansal yapımızı, kabul edilebilir bir düzeye getirmemiz gerekir, ancak bu sürecin avantaj ve dezavantajlarını da bilmek zorundayız” açıklamasında bulundu.  
 
Devlet başkanı sözlerine “Bu stratejinin yazı olarak kalmaması gerekir, ülke yapısına uygun bir biçimde ayarlamalarının yapılması için hazır olunmalıdır” eklemesinde bulundu. 
 
Rusya Federasyonu Büyükelçisi, Semyon Grigoriev, konuşmasında Rusya olarak, Abhazya Cumnhuriyeti Stratejik Geliştirme ve Uygulama Planı’nı beklediklerini söyledi.
 
Grigoriev, Abhazya Sosyal – Ekonomik Kalkınması amacı ile oluşturulan kapsamli bir kalkınma planının varolduğunu, ancak yaşanan, objektif ve subjektif nedenlerden dolayı tamamlanamadığını belirtti.
 
Semyon Grigoriev “Rus – Abhaz ilişkilerinde, şimdi yeni bir döneme giriyoruz, ancak bu programın önemini fazla abartmak gerekmez. Bu yeni aşama, geçen yıl imzalanan işbirliği ve ortaklık anlaşmasının devamı olarak görülmelidir. Bu anlaşmanın uygulanması, Abhazya’nın Stratejik ve Gelişminbin tamamlanması için uygun bir temel oluşturur” dedi.
 
Suhum’da düzenlenen Uluslararası “Avrasya Birliği ile Birleşme Sürecinde Abhazya Gelişme Stratejileri” Forumuna, Abhaz ve Rus uzmanlar katılıyor.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.