RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Aralık 2015, Cuma 22:29:51 tarihnde eklendi. 511 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

27 Mayıs 2014

ABHAZYA CUMHURİYETİ MUHALEFET GÜÇLERİ, BAŞ SAVCILIKTAN 27 MAYIS 2014 TARİHİNDE YAŞANAN OLAYLARLA İLGİLİ OBJEKTİF DEĞERLENDİRME BEKLİYOR
27 Mayıs 2014
11/12/2015. Suhum. 10 Aralık. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan muhalefet güçleri, Abhazya Cumhuriyeti Baş Savcısı Aleksei Lomia’ya, 27 Mayıs 2014 Tarihinde Suhum’da bulunan devlet binalarınakarşı yapılan saldırılar sonrasında, devlet başkanının istifa etmek zorunda kalması ile sonuçlanan darbe girişimini objektif  olarak hukuki değerlendirmede bulunması çağrısında bulundu.
 
“Abhazya Cumhuriyeti Başsavcısı

Hukuk Baş Danışmanı 

Lomia A. K.

Sevgili Aleksei Kumfomich!

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi’nin 21 Ekim 2015 Tarihinde düzenlenen kongre, Abhazya Cumhuriyeti Güvenlik Yetkilierini, özellikle de Cumhuriyet Başsavcılığının ilgisini çekmiştir. Kongre sırasında çekilen video ve fotoğraflar dikkatli bir biçimde incelenmiş. Katılımcıların konuşmalarında, Abhazya Cumhuriyeti yasalarına aykırı bir durumun olup olmadığına dikkat edilmiştir. Ancak Abhazya Cumhuriyeti Ceza Yasasının 321. Maddesine aykırı harekette bulunmaktan dolayı, bir kişi hakkında dava açılmıştır. Başsavcılığın görüşüne göre, devlet yöneticilerinin onuru ve kişiliklerine hakarette bulundukları gerekçesi ile muhalefet hareketi liderleri görüş bildirmeye çağrıldılar.    

Hukuku denetleme yüksek organının, bu tür gelişmelerde benzer bir saygın davranış biçimi göstermesi beklenir. Bu bağlamda bizler, Başsavcılıktan, 27 Mayıs 2014 tarihinde Suhum’da, devlet binalarının işgal edilmesini ve bu olaylar sonucunda devlet başkanının istifa etmek zorunda kalmasını aynı objektif hukuk değerleri içerisinde değerlendireceği güvencesini bekleriz.

Bizler, savcılık organından, devletimizin varlığı için ciddi bir tehdit unsuru oluşturan olaylar karşısında aynı profesyonel hukuk anlayışı içerisinde değerlendireceğinden eminiz.

27 Mayıs 2014 tarihinde Suhum’da düzenlenen mitingin düzenleyicileri ve mitinge katılan muhalefete ait katılımcılar, devlet binalarını işgal etmişlerdir. Bu olaylar sırasında devlet başkanı ve devlet yetkilileri görevlerini yapamaz duruma geldiler, güvenlik görevlilerinde yaralanmalar oldu ve ayrıca devlet binaları ve malzemelerinde maddi hasarlar oluştu.

Devlet Başkanı Ankvab A. Z. Devlet Başkanlığı binasını terk etmek zorunda kaldı ve ardından istifasını açıkladı.

27 Mayıs 2014 tarihinde devlet  binalarını işgal eden aktörler, Abhazya Cumhuriyeti Anayasasında yazılı olan kuralları ihlal etmişlerdir.

Lütfen, yukarıda yazılı olanlar ile bağlantılı olarak, bizlerin açıklamalarını, yasal bir zemin içerisinde karara bağlayın.      

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Başkanı A. A. Kvitsinia
“Siyaset’de Kadın” «Женщины в политике» STK Başkanı İ. Sh. Agrba
“Sosyal – Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Vakfı” “Apra” «Апра» Başkanı A. G. Bjania 
“Abzanhara” «Абзанхара»  Toplumsal Hareketi Başkanı N. N. Ashuba.”  
 
(Not: Bilindiği üzere 27 Mayıs 2014 tarihinde Abhazya Cumhuriyeti’nde, Devlet Yönetimine karşı darbe girişiminde bulunulmuş, Suhum’da bulunan devlet başkanlığı ve hükümet binaları işgal edilmiş, çıkan olaylar sonrasında devlet başkanı Aleksandr Ankvab, can kaybının yaşanmaması ve devlet yönetiminin zarar görmemesi amacı ile istifa etmişti. Konu hakkında, abhazyam.com sayfaları incelenebilir ve o dönemde “Güneş Balçıkla Sıvanamaz” adlı bir makale yazmıştım, bilgi için bknz:  http://www.abhazyam.com/kose-yazisi/331/gunes-balcikla-sivanmaz.html )
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com
         

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.