RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Aralık 2015, Çarşamba 19:31:56 tarihnde eklendi. 1049 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Mandalinası

TÜRK MANDALİNASINA UYGULANAN AMBARGO SONRASINDA ABHAZYA'DAN RUSYA'YA MANDALİNA İHRACI HIZLANDI
Abhaz Mandalinası
08/12/2015. Suhum. 08 Aralık. Abhazya – İnform. Abhazya – Rusya sınırından günümüze kadar 10,5 Ton’dan fazla narenciye ürünü ihracatı yapıldı. Abhazya Devleti Gümrük Komitesi tarafından verilen bilgiye göre, sınır kapısından yeni yıl tatili arefesinde manalina taebinin düzenli bir biçimde arrtığı belirtildi. Bilgide, akşamları gümrük kapısından günlük 500 – 700 ton arasında mandalina geçişi yapılıyor. “Mandalian Sezonu”nun açılışndan günümüze kadar gümrük kapısından 10.600 Ton mandalina ihracı yapıldı.
 
Sochi – Adler Sınır Kapısı, Rus Gümrük yetkililerinin bildirdiğine göre, günlük 700 ton narenciye girişinin yapıldığı sınır kapısından, geçtiğimiz yıl, günümüze kadar 11.700 ton Mandalina girişi yapıldı. Aralık ayı ikinci yarısında zirveye ulaşacak olan Mandalina İhracat Sezonu (Ekim – Şubat), geçtiğimiz yıl 30 Bin Ton’dan fazla gerçekleşti.
 
Abhazya ve Rusya Federasyonu arasında yapılan gümrük birliği anlaşmasına bağlı olarak, Rusya ithal edilen Abhaz Mandalinasından gümrük vergisi almıyor, sadece yurtiçinde yapılan satışlardan KDV alıyor, bu yüzden gümrük kapılarında geçişle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor.  
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.