RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ekim 2015, Perşembe 12:46:38 tarihnde eklendi. 772 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara’dan İstifa Çağrısı

“AMTSAKHARA” «АМЦАХАРА» SİYASİ PARTİSİ, DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA’NIN İSTİFASINI İSTEDİ
Amtsakhara’dan İstifa Çağrısı
22/10/2015. Suhum. 21 Ekim. Abhazya – İnform. “Amtsakhara” «АМЦАХАРА» Siyasi Partisi VI. Kongresi 21 Ekim Çarşamba günü, Suhum, Dinamo Stadyumunda gerçekleşti.
 
“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi VI. Kongresinde alınan karar ile Abhazya Cumhuriyeti Hükümetinin Anti uzlaşmacı ve populist uygulamaları ile ulusal uzlaşmayı ve devletin gelişimini sağlamaktan aciz olduğu, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba’nın da bu konuda isteksiz olduğu ve açıklamaları ile güven vermediği nedeni ile derhal istifa etmesi istendi.
     
 
 ***
 
“Amtsakhara” «Амцахара» siyasi Partisi Açıklaması
 
“KARAR

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti VI. Kongre Kararı:

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Kongresi’nde parti başkanı A. A. Kvitsiniya, kongre delegeleri ve davcet edilen muhalefet gurup liderleri tarafından, ülke içeriinde ki sosyal – ekonomik ve sosyal – politik durumu değerlediren konuşmaları, muhalif blok güçlerinin önerileri dikkate alınarak:

- “Amtsakhara” «Амцахара» siyasi Partisi tarafından bir önceki kongresinde alınan tüm kararların ve önerilerin, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Yönetimi tarafından gözardı edildiği; 

- Devlet Başkanı’nın muhalefet ile gerçek anlamda diyalog kurmaya tenezzül etmediği,

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi olarak, bir önceki kongrede alınan kararların Devlet Başkanı Raul Hadjmba ve onun yönetiminde bulunanlar tarafından dikkate alınmaması ve toplumun istemlerinin yerine getirilmesine karşılık olarak, oluşturulan anti – ulusal darbe rejimi tarafından tehdit ve kışkırtıcı, kan dökmeyi göze alabilecek kadar şuursuz olan, uygulamalarının sürmesine bağlı olarak VI. Olağanüstü Kongre gerçekleştirilmiştir.

Bu gelişmelere bağlı olarak alınan Kongre Kararları:

1. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Yönetimi, Abhazya Devletinin gelişimini sağlamaktan aciz, anti-ulusal ve uzlaşmacı bir yapıya sahip bulunmaktadır ve bundan devlet başkanlığı sorumludur. 
2. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba’dan, uygulamaları ile güven unsuru olma özelliğini yitirdiği nedeni ile derhal istfa etmesi talep edilmektedir.
3. Ulusal Meclis – Abhazya Cumhuriyeti Parlamento’sundan, Yeni bir Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı kararı alması talep edilmektedir. 
4. Eğer Raul Hadjimba, istifa etme konusunda kararını almaz ise bizler önümüzdeki günlerde yapılacak olan Halk Meclisinde ilan edeceğiz.

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi, Olağanüstü VI. Kongresinde kabul edilen karar. 

21 Ekim 2015, Suhum Şehri." 
 
 
Kongre Video Filmi bknz: http://www.apsua.tv/rus/video/6114/
 
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.