RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ekim 2015, Pazartesi 22:52:48 tarihnde eklendi. 1101 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kınıyorum

ANKARA SALDIRISINDA, YAŞAMINI YİTİRENLERİN ARASINDA, ABHAZ VE ADIGE DİASPORASI’NDAN KİMSE BULUNMUYOR HABERİNİ KINIYORUM.
Kınıyorum
Fatih Atan (A’tanba) 

12/10/2015. Değerli Abhazyam.com okuyucuları, uzun zamandan beridir, Abhazyam.com Haber Sitesi’nde çeşitli sorunlar nedeni ile haber ve yorum yazıları ile sizleri buluşturamıyoruz. Öncelikle bu durum ile ilgili olarak sizlerden özür diliyorum.

Ancak, yaşam bir biçimde sürüyor ve özellikle Abhaz ve Kafkas Diasporasının yoğun olarak yaşamış olduğu Türkiye’de son dönemde çok ciddi siyasi olaylar oluyor ve insan yaşamını yok eden terör olayları yaşanıyor.

Doğal olarak, Abhaz ve Kafkas Diasporası insanları da bu olaylardan etkileniyor.

10 Ekim Cumartesi günü, Türkiye’nin çeşitli illerinden siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile, BARIŞ Mitingi düzenlendi. 

Bu mitinge doğal olarak Abhaz ve Kafkas Diasporasına ait insanlarda, kendi siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarında Türkiye’de yaşayan diğer halklara ait insanlar ile birlikte yoğun bir katılım gerçekleştirdiler.
 
Bundan daha doğal bir olay da beklenmemelidir.

Ancak 10 Ekim Cumartesi günü BARIŞ isteyen insanlara, Türkiye tarihihnin en kanlı saldırısı düzenlendi ve 100’ün üzerinde insan yaşamını yitirdi, yüzlercesi de yaralandı. 

Daha olay sıcaklığını korurken, ölen insanların kimlikleri ve sayısı net olarak belirlenmeden. 11 Ekim Pazar günü, Sputnik Abhazya İnternet Haber Sitesi’nde Abhazya’nın Türkiye Temsilciliği ve Abhaz – Adıge Diasporası Temsilciliklerine dayanılarak verilen haberde “Ankara’da ölen kişiler arasında Abhaz – Adıge Diasporasından kimse bulunmuyor” bilgisine yer verildi. (Bknz: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20151011/1015932419.html )

Tamamen ırkçılık kokan bu haber, ne insanlık, ne de Abhaz Geleneklerine (Apsuvara)  uyan bir haberdir. 

Ölen kişilerin arasında Abhaz – Adıge Diasporası’ndan kimse bulunmuyor, ne demek oluyor? 

Daha kimlikleri ve sayıları net Türkiye Cumhuriyeti Yetkilileri tarafından net olarak belirlenemeyen insanların, IRK tespiti, Abhazya Cumhuriyeti Temsilciliği ve Abhaz – Adıge Diasporası Temsilcileri (!) tarafından belirleniyor ve haber olarak insanlara sunuluyor.

Bizlere gelen en sıcak haberler içerisinde Adapazarı, Maksudiye Köyü’nden ve Adıge Diasporasından Ayşe Deniz, 10 Ekim Katliamında yaşamını yitirmesi bulunuyor. (Fotoğraftaki kardeşimiz) (Bknz: https://www.facebook.com/Ya%C5%9Fas%C4%B1n-Tam-Ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z-Kuzey-Kafkasya-Halklar%C4%B1-110061982377797/timeline/ )

Belki daha başkaları da bulunuyor. 

Ancak, bu haber, ortaya çıkan, IRKÇILIK suçunu örtmüyor. 

10 Ekim katliamında ölenler önce İNSAN,  milliyeti, cinsiyeti önemli değil. 

Sadece İNSAN.

Bu yüzden, önce Abhazya Cumhuriyeti, Türkiye Temsilciliği olmak üzere, Abhaz – Adıge Temsilcileri (!) ve haberi yapan Sputnik – Abhazia Haber Ajansı’ndan, yaşamını yitiren Barış Şehitleri Aileleri ve İNSANLIK’tan özür dilemeleri çağrısı yapıyorum. 

Saygılarımla. 
 
www.abhazyam.com       

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Mehmet - selam
Sivil toplum örgütleri arasında ülkemizin bütünlüğü açısından tehlike arz eden şahısların oluşturduğu topluluklarda vardı. Abhazlar Türk insanına ve Türkiye'ye bağlı yürekli insanlardır.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.