RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Ekim 2015, Perşembe 12:17:33 tarihnde eklendi. 612 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

33. Tur Tamamlandı

GÜNEY KAFKASYA’DA GÜVENLİK VE İSTİKRAR SAĞLANMASI AMACI İLE CENEVRE'DE SÜRDÜRÜLEN GÖRÜŞMELERİN 33. TURU TAMAMLANDI
33. Tur Tamamlandı
08/10/2015. Suhum. 8 Ekim. Abhazya – İnform. Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın sağlanması amacı ile 6 – 7 Ekim 2015 Tarihleri arasında Cenevre’de düzenlenen görüşmelerin 33. Turu tamamlandı.
 
Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba başkanlığındaki Abhazya Cumhuriyeti Heyeti, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Lasha Avidzba Irakli Tujba, Tengiz Tarba ve Lasha Ashuba’dan oluştu. 
 
Toplantı, Güvenlik ve insani ilişkiler hakkında iki gurup biçiminde sürdürüldü.
 
Güney Kafkasya’da güvenliğin ve istikrarın sağlanması amacı ile toplanılan birinci gurupta görülen konuların başında, taraflar arasında güç kullanılmaması, Abhazya ve güney Osetya vatandaşlarına Avrupa Birliği toprakları üzerinde, iletişim ve ulaşım haklarının kısıtlanarak vize uygulanması, insani haklarıın sağlanması gibi konuların yanısıra, Güney Kafkasya’da barış ve istikrarın sağlanma koşulları görüşüldü. 
 
Görüşmelerde, bir kez daha Abhazya ve Güney Osetya’nın Gürcistan ve diğer taraflar arasında güç kullanılmama anlaşmasının yasal koşullarının oluşturulmasına gereksinim duyulduğu vurgulandı.  
 
Cenevre görüşmelerinde bulunan katılımcılar, taraflar arasında güç kullanılmaması anlaşma taslağının oluşturulması için ortaklaşa onay verdiler.
 
Sosyal İlişkiler ile ilgili konuların görüşüldüğü 2. Gurup içerisinde, Kolkhida Şimşiri’nin yaşamış olduğu hastalık görüşüldü. Prtofesör Kenis, İspanya ve Fransa’da bulunan şimşir ormanlarında kurumaya yol açan kelebek türü ile mücadeleyi anlattı, bu hastalığın ayrıca, Rusya, Abhazya, Gürcistan ve Türkiye’de bulunan ormanları da etkilediğini belirtti.Taraflar, bir sonraki toplantıda konunun uzmanlarının katılımı ile hastalıkla mücadele koşullarının görüşülmesine karar verdiler.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi bilgilendirme açıklamasında “Abhazya’nın kültürel mirasıan ait eser ve belgelerin iadesi konusunda olumlu gelişmemerin yaşanması dikkate alınmıştır. Gürcistan tarafı, Abhazya tarafına, daha sonra hazırlanacak olan Abhazya arşivlerine ait belgelerden oluşan paketin yanı sıra, Abhaz tarafına Abhazya’nın şehirlerine ait teknik donanıma ait pek çok önemli belge ve dijital verilerden oluşan belge teslim etti. Taraflar, Cenevre görüşmeleri çalışmalarının bu yönde verimli bir biçimde çalışılması konusunda anlaşmaya vardılar” bilgisine yer verildi.
 
Abhazya ve Güney Osetya tarafları, mülteciler v eve geriye dönüş konulu toplantıya katılmadılar. 
 
Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin bir sonraki turu 8 - 9 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacak.        
 
http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=3933
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.