RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Eylül 2015, Çarşamba 20:28:21 tarihnde eklendi. 761 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK, Zafer Bildirisi

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ “HAKLI ZAFERİMİZ KUTLU, BAĞIMSIZLIĞIMIZ DAİM, DEVLETİMİZ BAKİ OLSUN”
KADK, Zafer Bildirisi
30/09/2015. Abhazyam.com. 30 Eylül. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) Abhazya’nın kurtuluş günü olan 30 Eylül nedeni ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayımladı. Aşağıda KADK Kutlama mesajı bulunmaktadır. 
 
 
*****
 
“30 EYLÜL…VAR OLMA AZMİ ve ZAFERİ 

Çocuk yüzlü,ak alınlı fidanlarımız…Silahsız pusatsız cepheye koştular.Özgürlüğümüze canlarını kalkan ettiler.Vazgeçmediler,boyun eğmediler. 

Çamurlara bata çıka yıllar boyu sınıra yürüyen kadınlarımız…Omuzlarındaki yük,namusumuzdu.Hiç yere düşürmediler.Vazgeçmediler,direndiler. 

Ambargoya doğan çocuklarımız…Oyuncakları,rengarenk giysileri olmadan çabucak büyüdüler.Çabucak büyümeleri büyümemiz için gerekliydi.Hiç sitem etmediler.Vazgeçmediler,direndiler. 

Evlat yangınıyla kül olan büyüklerimiz…Yangınlarında sakladıkları haysiyetimizdi.Vazgeçmediler,sessiz sedasız direndiler. 

30 Eylül herhangi bir zaferin tarihi değildir.Namusun,haysiyetin zaferidir.Özgürlük için ölümüne direnişin zaferidir.Dürüst,alnı açık,haklı bir zaferdir. 

Bu zaferle övünmek sizin,sizlerle övünmek de bizim hakkımızdır 

Biz Abhaz halkı, vatanımızın tarihi sorumluluğunu üzerimize alarak kendi topraklarımızda, kendi kaderimizi tayin hakkımız için,onurumuzu korumak için direndik ve kazandık. Başkalarının kaderine hükmetmek için savaşanların hala anlamadığı bir zaferdir bu. 

Saldırganları ülkemizden gönderdiğimizde binlerce canımızı kaybetmiştik. Üstelik gaddarca bir ambargo ile karşılaşmıştık. Bu şartlar altındayken bile vaat edilenlerle özgürlüğümüzü takas etmedik. Büyük ekran televizyonlara, akıllı telefonlara esir olanların hala anlayamadığı yükseklikte bir özgür ruhtur bu. 

“Biz Abhazların başkasına ait olanda gözümüz yoktur. Biz kimseye saldırmadık. Saldırıya uğrayan bizleriz. Tüm dünyanın olduğu gibi bizim de vatanımız ve özgürlüğümüz için mücadele etme hakkımız vardır. Bizim istediğimiz, büyük Allah’ın bize layık gördüğü kaderimize yazdığıdır. Öyleyse, bizler zafere ulaşacağız. Ben sizlerin buna yürekten inanmanızı istiyorum.” diyen Ebedi Liderimiz VLADİSLAV ARDZINBA’ya  yürekten inandık. Bugün  Abhazya’nın bağımsızlığına, devlet olmasına hangi hakla,hangi yetkiyle olduğu bilinmeden karşı çıkan başbakanların, devlet başkanlarının anlamadığı ve anlayamayacağı bir liderliktir bu. 

Bu zafer kimsenin efendisi olmayan, kimsenin efendiliğini kabul etmeyen, özgürlüğünü hiçbir şeyle takas etmeyen, dünya sahnesinde eşit olarak var olmayı talep eden, kendi kaderini tayin hakkından vazgeçmeyen insanların zaferidir. Bu, insanlığın zaferidir. 

Haklı zaferimiz kutlu, bağımsızlığımız daim, devletimiz baki olsun. 

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi  

Erdeşan Kobaş”
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.