RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Eylül 2015, Cuma 20:01:01 tarihnde eklendi. 724 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Siyasi Durum Isınıyor

“AMTSAKHARA” «АМЦАХАРА» SİYASİ PARTİSİ, ABHAZYA BAŞBAKANI ARTUR MİKVABİYA’NIN İSTİFASINI İSTEDİ
 Abhazya’da Siyasi Durum Isınıyor
18/09/2015. Suhum. 17 Eylül. Abhazya – İnform. “Amtsakhara” «Амцахара»  Siyasi Prtisi, Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Artur Mikvabiya’nın istifasını talep eden bir bildiri yayımladı. 
 
“Amtsakhara”  «Амцахара»  Partisi Siyasi Konseyi – 17 Eylül 2015, Perşembe Açıklaması: 
 
“Birkaç hafta önce, “Abhaz Çay” Şirketi Genel müdürünün ve şirketin alt bünyesinde bulunan sorumlu kişilerin karışmış olduğu mali skandal ve adres olarak başbakanlıktan yanıt istemesinden bu yana uzun zaman geçmiştir. Fakat, “Amtsakhara” «Амцахара»  Partisi Siyasi konseyi tarafından konu hakkında yapılan açıklama ve halk tarafından gösterilen tepkiye rağmen, Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından kolluk kuvvetlerinin konu hakkında çalıştıklarını belirten sözlü ifadelerinin haricinde, skandal hakkında hiçbir biçimde yeterli bir yanıt alınamamıştır.   

Raul Hadjimba, aradan altı ay gibi bir süre geçmesine rağmen, Başbakan hakkında, Abhazya Cumhuriyeti 21 No.lu “Üniter İşletmeler” Kanunu dışında, kamu ve özel şirketler üzerindeki yasadışı uygulamaları hakkında yapılan eleştirilere hiçbir açıklamada bulunmamıştır.   “РУП” Genel Müdürü A. Otyrba’nın görevini sürdürmesinin hiçbir meşruiyetinin kalmadığını belirtmek isteriz.  

Devlet Başkanı Raul Hadjimbanın “Hukukun ihlali yolunu açtığına dikkat edilmesini isteriz.”

“Amtsakhara” «Амцахара», Astamur Otyrba’nın bugünkü görevini sürdürmesinin, Başbakan ve Devlet Başkanı’nın sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak isteriz.

Ülkenin liderleri tarafından, açık bir biçimde, hukukun gereklerini küçümseyen ve hukukun üstünlüğünü yok varsayan davranışlar, mevcut hükümet için olağan bir uygulama haline gelmiştir. A. Otyrba olayı tek örnek olarak bulunmamaktadır: benzer davranışlar eski ekonomi bakanının ve aynı zamanda “Abhazya Şarap ve Su” Şirketi Genel Müdürü’nün görevden alınması olaylarında da görülmüştür. Aynı biçimde, Abhazya Devleti Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürü’nün görevden alınması ve çalışanlarının mahkemeler tarafından görevlerine iade edilmesi kararları göz ardı edilmiştir. Ancak, ADRTK Genel Müdürü, mahkeme tarafından alınan bu kararlara uymamayı kendisine görev saymaktadır.  

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi, Mayıs 2015 Kongresinde ve 19 Haziran 2015 Tarihli Bildirisinde, devlet yöneticilerine, ülkenin konumu ve ADRTK’da işten çıkarmalar hakkında yasalara uyulması gerektiğini belirtmişti ve ayrıca genel müdür E. Hodjava’nın görevden alınmasını istemişti. Ancak bu istemler göz ardı edilmiştir. 

Devlet yönetiminin bu davranış biçimi ve belirtilen ifadeleri, ülke içerisindeki çeşitli siyasal güçler ile işbirliğinin geliştirmesinin tersine, tam bir isteksizlik içerisinde olduklarının tanıklığını göstermektedir. 

Başbakan, hukuku ihlal eden davranışları, karakteristik bir durum göstermektedir ve ayrıca çalışmalar sırasında yaşanan bariz hata ve yanlışlıkların düzeltilmesindeki isteksizliğinin sistematik hale gelmesi göz önüne alındığında “Bakanlar Kurulunun itibarı olmayan lideri” “Amtsakhara” «Амцахара» olarak, A. Mikvabiya’nın istifasını talep ediyoruz” 
 
Kaynak:   http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.