RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Ağustos 2015, Çarşamba 17:19:35 tarihnde eklendi. 1023 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK, Açıklaması

KADK “TÜRKİYE TARAFINDAN EĞİTİLMİŞ GÜRCÜ ASKERLER, GÜRCİSTAN’IN GÜNEY OSETYA’YA SALDIRISINDA AKTİF OLARAK YER ALDI
KADK, Açıklaması
26/08/2015. Abhazyam.com.26 Ağustos. Türkiye. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi, (KADK) tarafından, 08 Ağustos 2008 Tarihinde yaşanan, Beş günlük Gürcistan – Güney Osetya Savaşının nedenleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin savaş içerisindeki rolü hakkında bir açıklama yayınlanmıştır. 
 
Aşağıda KADK açıklaması bulunmaktadır. 
 
*****
Tarih    : 26 Ağustos 2015 
Sayı      : 2015-042 
Konu    : KADK’den Açıklama

VERGİLERİMİZ BİZE DOĞRULTULMUŞ SİLAHLARA DÖNÜŞÜYOR 

-2008’e kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin Gürcistan’a verdiği askeri malzeme tutarı 45 milyon dolar. 

Sonuç: Gürcistan Güney Osetya’ya saldırdı ve o silahlarla büyük bir katliam gerçekleştirdi. 

-ABD’nin Gürcistan’a askeri yardımlarında ‘Abhazya’da kullanılmaması’ şartı varken Türkiye Cumhuriyeti Gürcistan’a verdiği silahlar için hiçbir şart ileri sürmedi. 

Sonuç: Türkiye Cumhuriyeti tarafından Gürcistan’a verilen çıkarma gemileri 2008 yılında Abhazya sahillerine harekete hazırlandı. 

-Türkiye Cumhuriyeti Gürcü askerlere eğitim verdi. 

Sonuç: Türkiye tarafından eğitilmiş Gürcü askerler, Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırısında aktif olarak yer aldı. 

Fransa, İtalya, Norveç, İspanya ve özellikle Almanya gibi ülkelerin karşı çıkmasına rağmen Gürcistan’ın NATO üyeliği için ısrarcı ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, yukarıdaki sonuçları bilerek Ağustos 2015’te bir kez daha Gürcistan’a askeri yardımda bulunmuştur. Gürcistan Genelkurmay Başkan YardımcısıBegoidze bu yardımı: “Bunlar Silahlı Kuvvetlerde başarıyla kullandığımız en iyi ekipmanlar ve en iyi teknolojidir” diyerek tanımlamıştır. 

Vatandaşlık, bireyle devlet arasında bir sözleşmedir ve bu sözleşmenin yükümlülükleri tek taraflı değildir, bireye düşen görevler kadar devlete düşen görevler de vardır. Vatandaşı olarak ekmeğini ürettiğimiz ülkemizin ‘akrabalık bağları’ gerekçesiyle Türki Cumhuriyetlere, ’insanlık’gerekçesiyle Afrika’ya hatta ABD’deki Kızılderililere, ‘hakkaniyet’ gerekçesiyle Arap ülkelerine insani yardımda bulunması sağladığımız katkı nedeniyle bizleri mutlu eder; ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin Abhazlara destek vermesi bir yana, Abhazya’ya saldırmış, soykırım ve işgal niyetini hiçbir zaman gizlememiş bir ülkeyi teşvik eder bir tutumda olmasının tarafımızdan anlaşılabilir, hoş görülebilir bir tarafı 

yoktur. Bu köhne, askeri yöntemlere dayalı politikalar Abhazya Cumhuriyeti’ni yok etmez. Ancak diasporanın vatandaşlıktan doğan taleplerine, Abhazya’ya Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilebilecek en ufak insani desteğe bile çeşitli bahaneler üretmesi de şark kurnazlığı olur. 

Bu topraklarda yaşayan her vatandaş kadar devlete katkımız, katkımız kadar da hakkımız vardır.1992’den bu yana Gürcistan’la Türkiye arasında sayısız işbirliği imzalandığının, bizlerin vergilerinin dünyanın en ücra köşelerine kadar dağıtıldığının, aslan payının Abhazlara karşı soykırım niyetini açıkça beyan eden Gürcistan’a gittiğinin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan biz Abhazların payına da özlü, güzel sözler düştüğünün farkında olarak hakkımızı talep ediyoruz. Saldırıya uğrayan ve uzun yıllar ambargo altında yaşayan taraf olmamıza rağmen Gürcistan’a Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılan yardımdan daha fazlasını talep etmiyor, eşit oranda desteğin Abhazya Cumhuriyeti’ne verilmesini bekliyoruz. 

Saygılarımızla. 
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Adına 
Başkan 
Erdeşan Kobaş BGANBA 

İstanbul-TÜRKİYE
 
Kaynak: info@abhazya.org 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.