RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Ağustos 2015, Pazartesi 15:09:36 tarihnde eklendi. 878 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Petrol Tartışmaları

ASLAN BJANİA “KARADENİZ HAVZASI’NDA BULUNAN YEDİ ÜLKE’NİN DÖRDÜNDE PETROL ÜRETİMİ VAR!”
Abhazya’da Petrol Tartışmaları
03/08/2015. Suhum, 1 Ağustos, Sputnik, Robert Djopua. “Sosyal – Ekonomik ve Politik Çalışmalar Vakfı” (APRA) “АПРА”, Başkanı Aslan Bjania, Tkvarchal şehrinde muhalefet parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen toplantıda, Abhazya’da petrol arama ve üretimi sorunları ile ilgili olarak belirtilen söylentilerin asılsız olduğunu söyledi.
 
Aslan Bjania “Eğer, Gudauta karasularında yapılacak olan petrol arama ve üretim çalışmaları sırasında bir kaza oluşursa bu olay, Gagra, Adler ve Sochi’yi de etkiler. Bizler biliyoruz ki, sadece son yedi yıl, Sochi Olimpiyatlarının hazırlık dönemi olarak geçti. Rusya’nın olimpiyatlar için yapmış olduğu altyapı çalışmaları sırasında sadece 60 Milyar Dolar harcadığını biliyoruz. Kim böyle büyük bir yatırımı heba edebilecektir? Ya da, Karadeniz’in kıyısında bulunan tüm devletlerin petrol üretimine kapalı deniz konumuna getirilmesi konusunda anlaşmaları gerekir, ya da bizler kendi petrolün yararlarını anlatmak zorundayız, bunun dışında başka bir seçenek bulunmuyor” dedi.  
 
Aslan Bjania, birkaç yıldır, Abhazya’da petrol arama çalışmalarında bulunan Rusya’nın en büyük petrol şirketlerinden birisi olarak kabul edilen “Rosneft”’in   "Роснефть" birçok maddi harcamada bulunduğunu söyledi. 
 
Aslan Bjania “Rusya’nın tek en büyük petrol şirketi olan “Rosneft” "Роснефть" – birkaç yıldır Abhazya’da bizimle birlikte çalışmaktadır. Gudauta bölgesi, karasularında yapılan çalışmaların yanı sıra, ülkenin diğer bölgelerinde birlikte projeler yürütülmektedir. Ülke ekonomisine büyük oranda yatırım yapıldı. Ancak ülkemizde bulunan, bazı siyasi partiler ve kişiler bunun yapılmasının yanlış ve yapılamaz olduğunu belirtiyorlar. Sizlere, bu plan çerçevesinde neler yapıldığını belirtmek istiyorum. Karadeniz havzasında bulunan yedi ülkenin dördünde petrol üretimi yapılmaktadır. Karadeniz’de gün içerisinde yaklaşık olarak saat yönünün tersinde, 50 km hızla hareket eden bir akıntı bulunmaktadır. Bu ülkelerde bir kaza oluşursa, kimse bu kazanın sonuçlarından bizlerin sahillerinin etkilenemeyeceğini iddia edemez” vurgulamasında bulundu. 
 
Bilindiği üzere 30 Temmuz Perşembe günü, Abhazya Parlamentosunda, Abhazya’da petrol arama ve üretim çalışmaları ve çevre güvenliği hakkında bir araştırma komisyonu kurulması kararı kabul edildi. Bakanlar Kurulu ve parlamentonun iktidar yanlısı milletvekilleri, komisyonun çalışmaları sona ermeden petrol arama ve üretimi çalışma lisanslarının askıya alınması önerildi. 
 
(Not: Abhazya’da petrol üretimi ile ilgili haber bknz: http://www.abhazyam.com/haber/5332/abhazyada-petrol-var.html - abhazyam.com)
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.