RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Temmuz 2015, Salı 15:36:14 tarihnde eklendi. 638 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anayasa Reformları

ASLAN BJANİA “APRA «АПРА» VAKFI OLARAK, ANAYASA REFORMU İLE İLGİLİ AYRINTILI ÇALIŞMA YAPIYORUZ!”
Anayasa Reformları
14/07/2015. Çeviri Fatih Atan (A’tanba). Abhazyam.com.  Suhum. 10 Temmuz. Abhazya – İnform. “APRA” «АПРА» Sosyal – Ekonomik, Siyasal Çalışmalar Vakfı Başkanı Aslan Bjania ile (Eski Devlet Güvenlik Servisi Başkanı, 24 Ağustos 2014 devlet başkanlığı seçimleri adayı, “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi tarafından desteklendi – Abhazyam.com) “Abhazya – İnform” Haber Ajansı Söyleşisi.
 
Soru – Abhazya, neden hala 2015 – 2017 Yatırım programı için Rusya’dan sağlanan mali destek alınamadı, bu konu hakkındaki görüşünüz nedir?
 
Aslan Bjania – Rusya Federasyonu, sözleşmelerden doğan yükümlülüklerini açık olarak yerine getirmektedir. Abhazya’da emeklilere ödenen aylık tutar 200 Milyon Ruble’den fazla tutuyor.  Ayrıca, Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Devlet Güvenlik Servisi, Devlet İstihbarat Servisi, vd. kuruluşların bütçelerine düzenli olarak mali destek verilmektedir. Neden yatırım ve alt yapı programlarının finanse edilemediği konusuna gelince, en iyisi bunu devlet başkanına sormak gerekir. Kahve fincanının içindeki fala bakarak bunu yapamam. Devlet başkanı ve başbakanın farklı bakış açıları nedeni ile kesin formüle edilmesi mümkün değildir. Devlet yönetiminde bulunanların, güvenilmez ortaklar olarak her şeyi yaptıkları gibi tek bir varsayıma varabiliriz. 
 
Soru – Karma seçim sistemine geçiş fikri konusundaki düşünceniz nedir? Anayasa reformu sorunları konusundaki konumunuz nedir?
 
Aslan Bjania – Sadece son günlerde, parlamentoda bu konu hakkında sürdürülen görüşmelere katıldım. Bugün için, Parlamentodaki uzmanlar tarafından hazırlanan belgeler, vakfımız tarafından incelenmektedir.
 
Konu hakkındaki fikirlerimiz ve tutumumuz, tüm konular hakkında, ayrıntılı bir çalışma sonrasında ortaya çıkacaktır.  
 
Soru – “Apra”  «Апра» kimlerle dayanışma içerisinde bulunuyor? Hangi sosyal toplum kuruluşları ve siyasi yapılar, sizin fikirlerinize yakın bulunuyor? 
 
Aslan Bjania – “Amtsakhara” «Амцахара»  Siyasi Partisi ve “Siyaset İçerisinde Kadın”  «Женщины в политике» Sivil Toplum Kuruluşu ile yakın ilişkide bulunuyoruz.  
 
Kaynak: http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com
         

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.