RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Temmuz 2015, Pazartesi 01:02:27 tarihnde eklendi. 485 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Bjania Söyleşisi - II

ASLAN BJANİA “VATANDAŞLAR, DEVLET BAŞKANINDAN,UZUN ZAMANDAN BERİ, HANGİ EKONOMİ POLİTİKALARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİNİ BİLMEK İSTİYOR”
Aslan Bjania Söyleşisi - II
13/07/2015. Çeviri Fatih Atan (A’tanba). Abhazyam.com.  Suhum. 10 Temmuz. Abhazya – İnform. “APRA” «АПРА» Sosyal – Ekonomik, Siyasal Çalışmalar Vakfı Başkanı Aslan Bjania ile (Eski Devlet Güvenlik Servisi Başkanı, 24 Ağustos 2014 devlet başkanlığı seçimleri adayı, “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi tarafından desteklendi – Abhazyam.com) “Abhazya – İnform” Haber Ajansı Söyleşisi.
 
Soru – Ülkede var olan sosyal – ekonomik durumu nasıl görüyorsunuz? 
 
Aslan Bjania – Devletin ekonomik konumu ile başlayacağım. Söylemek gerekirse, önemli ölçüde kritik bir durum var. Nesnel (Objektif) ve Öznel (Sübjektif) nedenler bulunmaktadır. Bana göre, her şeyden önce nesnel nedenlerin başında Ruble’nin döviz kurunun yabancı paralar karşısındaki değişimi ve Rusya Federasyonu’na karşı uygulanan ambargo rejimidir. Bizim dış ticaret dengemizde, İthalatımız, ihracatımızı birçok kalemde ardı ardına geçtiği zaman, gıda ve diğer tüketim mallarında yüksek rakamlara ulaşılıyor ve bunun maliyeti de vatandaşların omuzlarına yüklenmiş oluyor.

Öznel nedenlere gelince, bu zor koşulların gerçekleşmesinde, Abhazya Devleti yetkililerinin profesyonel olmayan beceriksizliklerinden söz ediyorum. Bizler, topraklarımız üzerinde, farklı alanlarda yetenekli insan, doğal kaynak, üstün yetenekli insan listesine sahibiz.

Bugünkü toplumumuza düşen önemli görev, Abhazya’yı yüksek bir gelişme aşamasına ulaştırmaktır. Bunun için kapsamlı bir modernizasyon gerekmektedir. Modernleşme, yasalara bağlı olarak, ülkenin ekonomik potansiyeli dikkate alınarak, Abhaz gelenekleri ve demokratik değerler göz önüne alınarak yapılmalıdır. Diğer bir deyişle “Bize Değişim Gerekir.” Eğer belleğim beni yanıltmaz ise,  bu slogan son devlet başkanlığı seçimlerini kazanan aday tarafından seslendirilmişti.

Gerekli değişikliklerin yapılmasında belirleyici rolün devlete ait olduğu bellidir.

Abhazya Devlet Başkanı, 1 Temmuz 2015 tarihinde “Apsnypress” Haber Ajansı’na verdiği demeçte, Rusya Federasyonu Bölgeleri ile ilişkileri geliştirerek, iç borçlanma işlemlerinde krediler vermek vb. fırsatlar yaratarak, ekonomik gelişimin sağlanması amacı ile Abhazya’ya yatırımcıların çekilmek istendiğini söyledi. Daha önce de olduğu gibi, devlet başkanının ifadelerinde hiçbir özellik, bir arayış, sözler ve güvence bulunmuyor. Vatandaşlar, uzun zamandan beridir, devlet başkanından, hangi ekonomi politikalarını gerçekleştireceğini bilmek istiyor. Ve gerçekte bu ekonomik politikanın olup olmadığını hissetmek istiyor?
 
Sürecek…      
 
Kaynak: http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.