RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:00:28 tarihnde eklendi. 829 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İgor Ahba görevine atandı

SERGEY BAGAPŞ; ABHAZYA'NIN MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ OLARAK İGOR AHBA'YI ATADI
İgor Ahba görevine atandı 14/11/2008. İnterfaks haber ajansının bildirdiğine göre, 14 Kasım cuma günü Abhazya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Aleksandr ADLEYBA'nın yapmış olduğu açıklamada "Abhazya Devlet Başkanı sergey BAGAPŞ, iki ülke arasında yapılan karşılıklı anlaşmalara bağlı olarak Rusya Federasyonu Büyükelçiliği görevine İgor AHBA'nın atanma kararnamesini onayladı. Abhazya politik yaşamı için bu önemli bir olay, İgor AHBA, Abhazya tarihinde ilk büyükelçi görevini üstleniyor" dedi.

Abhazya'nın Rusya Büyükelçisi İgor AHBA; 1949 yılında Suhum şehrinde doğdu. 1971 yılında Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1975 yılında, devletler ve uluslararası yasalar üzerine ihtisas yaptığı devlet enstitüsünü bitirdi. 1989-1992 yılları arasında SSCB Yüksek Parlamentosunda raportör olarak çalıştı. 1992 yılında Abhazya'nın Rusya Federasyonu Yetkili Temsilcisi olarak göreve başladı. 2004 yılında Abhazya Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Not: abhazyam.com olarak Sn. İgor AHBA'yı Abhazya'nın Rusya Büyükelçiliği Görevinden dolayı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.