RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Temmuz 2015, Çarşamba 14:04:55 tarihnde eklendi. 542 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara'nın Endişesi Sürüyor

"AMTSAKHARA" «АМЦАХАРА» “ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET EGEMENLİĞİ İLE İLGİLİ KONULARDA OLUŞACAK OLAN SORUNLARIN TEK SORUMLUSU DEVLET BAŞKANLIĞIDIR”
Amtsakhara'nın Endişesi Sürüyor
08/07/2015. Suhum. 08 Temmuz. Abhazya – İnform.  “Amtsakhara”  «Амцахара» Siyasi Partisi, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazilerinin, Rusya – Abhazya arasında imzalanan anlaşma gereğince, Rusya – Abhazya İçişleri Bakanlıkları Ortak Koordinasyon Çalışma Merkezi kurulması ile ilgili endişelerini paylaştığını belirten bir bildiri yayımladı.
 
“06 temmuz 2015 Tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu – Ulusal Meclisi ve 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri arasında, Abhazya – Rusya İçişleri Bakanlıkları Koordinasyon Ortak Çalışma Merkezi Kurulması Taslak Proje çalışması ile ilgili olarak toplum içerisinde beliren endişeler görüşülmüştür. 

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi bu tepkilerin başlatıcısı değildir, ancak toplumun ortak sorunları var olduğunda bizler bu gelişmeleri desteklemekteyiz ve bir kez daha devlet başkanlığına belirtmek isteriz ki, devlet başkanlığı – Bizim Anayasamızın – önümüzdeki günlerde Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında imzalanacak olan anlaşmalar karşısında garantörlük görevinde bulunmaktadır. Bu nedenden dolayıdır ki, devlet başkanı, bugüne kadar, parlamentoda görüşülen konu ve belgeler hakkındaki görüşlerini belirtmemiştir, bugün için bu sorun hakkında karar verme durumu bulunmamaktadır, devlet yetkilileri tarafından, ülke çıkarlarını ilgilendiren belgelerin imzalanması ile ilgili yaklaşımları, ülke ve devlet çıkarlarını karşılamamakta, her geçen gün, toplum tarafından öfke ve hoşnutsuzluk ile karşılanmaktadır.   

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi, daha önce, mevcut hükümetin bizler hakkında, bu anlaşma ve belgeler, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında imzalanan ittifak ve stratejik ortaklık anlaşması hakkındaki görüşlerimizi olumsuz yaklaşımda bulunduğumuz biçiminde yansıtmaya çalışmaktadır, bizler bu konu hakkındaki görüşlerimizi daha önce belirtmiştik. Bizler, “Amtsakhara” «Амцахара» partisi olarak, defalarca, hiçbir zaman Rusya karşıtı bir açıklamada bulunmadık, Rusya, yüzyıllardır bizlerin en yakın tek dostu, bazen halkımızın tek arkadaşı ve koruyucusu olmuştur.  

Bir kez daha devlet yönetimine, Abhazya Cumhuriyeti’nin egemenlik hakları ilgili konuların ele alınmasında sorumluluk temelindeki itirazlarımızı belirteceğimizi yineliyoruz.

Bizler, “Amtsakhara”  «Амцахара» olarak, “Amtsakhara”  «Амцахара» Siyasi Partisi’nin 22 Mayıs 2015 Tarihinde düzenlenen V. Genel Kurulunda alınan kararlarda belirtildiği üzere, önümüzdeki süreç içerisinde ilke ve gerekçelerimizin uygulanmasını kararlı bir biçimde takip etmeyi sürdüreceğiz.

Suhum 7 Temmuz 2015”
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/551/
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.