RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Temmuz 2015, Salı 19:53:40 tarihnde eklendi. 718 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Maymun Araştırma Enstitüsü

UZAYA ÇIKAN İLK MAYMUN ASTRONOTLAR, SUHUM MAYMUN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ’NDE (НИИЭПиТ) YETİŞTİRİLDİ
Maymun Araştırma Enstitüsü
07/07/2015. Suhum. 07 Temmuz. Sputnik. Suhum Maymun Bilim - Araştırma Enstitüsü (НИИЭПиТ) kuruluşundan bu yana 90 yıl geçti. 1925 yılında, Rusya Sovyet Federatif Cumhuriyeti DeneyselPrimatological - Endokrinoloji Enstitüsü Müdürü Vasily Shervinsky, Halk Sağlık Komiseri Nikolai Semasko’dan Kafkasya’nın Karadeniz Sahili’nde Maymun Araştırma Merkezi kurulması talimatını verdi.   
 
Suhum Maymun Bilimsel Araştırma Merkezi (НИИЭПиТ), dünyanın en eski maymun araştırma kurumlarından birisidir. 1927 yılında kurulmuştur. 1957 yılında, Sovyetler Birliği döneminde, merkezde Deneysel Pataloji ve bilimsel Tedavi Araştırma enstitüsü kuruldu, bu dönemde enstitü uluslararası bilisel araştırmalar konusunda dünyada önemli bir merkez durumuna geldi. Suhum’da, maymunların yaşamları için uygun tropik iklim koşulları, sebze ve meyve türlerinin yetişmesi araştırma merkezinin kurulmasında önemli bir unsur oldu 
 
Suhum Maymun Bilimsel Araştırma Merkezi’nde yetiştirilen maymunlar, ilk uzay uçuşu içinde hazırlanıyorlardı. Uzaya gönderilen bütün maymunlar Dünya’ya sağ olarak döndüler.     
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.