RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Temmuz 2015, Cuma 00:02:28 tarihnde eklendi. 673 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gal Bölgesi Sorunu

ALHAS KVİTSİNİA “GAL BÖLGESİNDE, GERİ DÖNEN MÜLTECİLERDEN YASAL STATÜYE UYMAYAN KİŞİLERE ON YILLIK BELGE VERİLDİ”
Gal Bölgesi Sorunu
03/07/2015. Çeviri – Fatih Atan (A’tanba). Suhum. 30 haziran. Abhazya – İnform. “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Başkanı Alhas Kvitsinia, “Abhazya – İnform” «Абхазия-Информ» Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.
 
Soru – “Amtsakhara”’nın «Амцахара» Gal Sorunu ile ilgili konumu nedir? Bu bölgedeki var olan durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Alhas Kvitsinia – Gal Bölgesi’nde mültecilerin dönüşü sonrasında çok zor bir durum ortaya çıktı. Bölgedeki yetkili makamlar, yaşanan olaylar ile ilgili olarak, kendilerinden önce bulunan yetkilileri suçlamaya çalışıyorlar. 

Hadi açık olarak, Abhazya’da yönetimde bulunan tüm yetkililerin bu sorunlardan sorumlu olduklarını kabul edelim. 1993 yılından bu yana, bu karmaşık sorun ile ilgili doğru konumu almak mümkün olmamıştır.  Devletimizin çıkarlarını düşünmek ve dünya toplumunun görüşünü almak gerekirdi. Bundan dolayıdır ki sorun sürüyor ve bugüne kadar çözülmedi, belirsizlik varlığını sürdürüyor. 

Muhalefet olarak, mevcut hükümet temsilcileri hataları hakkında görüşmüştür ve herhalde sorunu çözmeleri zor diye düşünüyorum.  Ancak onlar, devletimizin ve halkımızın çıkarları doğrultusunda hiçbir çözüm önerisinde bulunamazlar. Bu sorunun çözümü nasıl olmalı, onlar Gal Bölgesi Mültecilerinden geriye dönenleri için hazırlanmış olan yasal statüye sahip olmayanlarına, devlet dairelerinde doğrudan iş görebilmeleri için on yıllık bir belge hazırlayarak verdiler. Bizim kendi çözüm yöntemimiz var.                             

Sürecek…
 
Kaynak:   http://abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.