RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:59:01 tarihnde eklendi. 604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev; Bağımsızlığı tanıma kararımız kesindir

DİMİTRİ MEDVEDEV "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'NIN BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMA KARARIMIZ KESİNDİR" DEDİ
Medvedev; Bağımsızlığı tanıma kararımız kesindir 13/11/2008. Fransız "Figaro" Gazetesi'nin Rusya'nın dünya politikaları üzerine sormuş olduğu çeşitli soruları yanıtladı. sorular içerisinde Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın tanınması kararı ile ilgili konularda yer alıyor. Soru ve Dimitri MEDVEDEV tarafından verilen yanıt aşağıdadır.

Soru: Sizler Rusya ile AB arasında ki ortaklık ilişkileri için hazırlık yapıyorsunuz -  bilindiği üzere birçok AB üyesi ülke - Abhazya ve Güney Osetya'da bulunan rus askeri varlığından dolayı endişe duyuyor, o bölgede bulunan asker sayınızı 07 Ağustos tarihinden önceki duruma çekmeyi düşünüyormusunuz, Abhazya ve Güney Osetya'da ki askerlerinizi geri çekmeyi düşünüyormusunuz?

İkinci soru; Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının Rusya tarafından tanınması kararından kesin olarak dönüş yokmu?

Dimitri MEDVEDEV: Hemen, ikinci sorunuzu yanıtlayarak başlayayım, bizim kararımız, kesin ve geriye dönüşü olmayan bir karar durumundadır. Bu şaka götürmez bir durumdur. uluslararası hukuk kurallarına göre bizler iki yeni ülkeyi tanıdık. Uluslararası doktrinler, bu iki ülkenin tanınması kararını destekliyorlar.

Bölgede bulunan ordumuzun durumu ile ilgili olarak da; Fransa Devlet Başkanı Nikolay SARKOZY ile yapılan anlaşmada bizim askerimizin sayısı ile ilgili olarak hiç bir madde bulunmuyor, biz var olan sorunu çözmek istedik, barış gücü kuvvetlerinin düzenli bir biçimde geri çekilmesini sağladık, belirlenen süre içerisinde orada bulunan askeri birliklerin belirlenen zaman içerisinde dönmesini sağladık.

Bugün için var olan konuma gelirsek; uluslararası hukuk kurallarına göre iki yeni ülke ile yapılan anlaşmalar bulunuyor. Abhazya ve Rusya, Güney Osetya ve Rusya arasında yapılan anlaşmalara bağlı olarak o ülkelerde bulunan rus askeri sayısı var olan gereksinime göre belirlenmiştir. Ve bizler, aramızda yapacağımız anlaşmalara bağlı olarak hangi bölgelerde ne kadar askeri birlik bulunduracağımıza karar vereceğiz. Bütün bunların hepsi uluslararası hukuk kurallarına göre tandığımız iki ülke ile arasında yapılacaktır, o ülkelerde yaşanan sosyal felaketten sonra insanların yaşamlarının korunması ve garantiye alınması için, asker sayısı bölgede bir daha savaş ortamının yaşanmaması garantisi için ne kadar gerekiyorsa o kadar olacaktır ve görevleri de insanların yaşamlarını korumak olacaktır.

Kaynak. www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.