RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Temmuz 2015, Perşembe 11:37:04 tarihnde eklendi. 619 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri Sürüyor

GÜNEY KAFKASYA’DA GÜVENLİK VE İSTİKRARIN SAĞLANMASI AMACI İLE CENEVRE’DE SÜRDÜRÜLEN GÖRÜŞMELERİN 32. TURU SONUÇLANDI
  Cenevre Görüşmeleri Sürüyor
02/07/2015. Suhum. 1 Temmuz. Sputnik. Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin XXXII. Turu gerçekleşti. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıda Gürcü tarafı, Abhazya tarafına, resmi arşiv belgelerine ait bir paket teslim etti. 
 
Dışişleri Bakanlığı “Cenevre görüşmelerinde yapılan anlaşmaya göre, taraflar bu konudaki çalışmalarını sürdürecektir” bilgisine yer verdi. 
 
Görüşmelerde, Abhazya tarafı, Tanınmayan Ülkeler Futbol Federasyonları Konfederasyonu ConIFA) tarafından Macaristan’da düzenlenecek olan şampiyonaya katılan heyet üyelerine karşı vize verilmemesini gündeme getirdi. 
 
Dışişleri Bakanlığı Açıklamasında “Bazı Avrupa ülkelerinde, Abhaz öğrencilere, halk dansları topluluklarına, spor takımlarına, Abhazya halkının seyahat özgürlüğüne karşı sistematik olarak vize verilmemesi için uygulama yapılmakta, ambargo uygulanmaktadır. Eğer, bu vize sisteminde değişiklik yapılmayacaksa, Abhazya, vatandaşlarının dünya toplumundan izole edilmesi uygulamalarına karşı tedbirleri alarak gerekli yanıtı vermeye hazırdır”  bilgisi verildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Silahlı güç kullanılmaması, güvenliğin sağlanması için oluşturulan gurupta taraflar, Abhazya ve Güney Osetya vatandaşlarının sosyal sorunlarının, uluslararası toplumdan soyutlanması girişimlerinin ve aynı zamanda Avrupa Birliği ülkelerine girişleri ile ilgili vize engellerinin kaldırılması konularını tartıştılar.
 
Sosyal İlişkiler Gurubu çalışmalarında Abhaz tarafı, Abhazya’nın kültürel mirasının iadesi için içerisinde teknik detayların bulunduğu, sayısal anlamda öncelikli bir rapor sunumu yaptı. 
 
Buna ek olarak, Colchis çevresel sorunun karmaşıklığının çözümü amacı ile uluslararası kuruluş ve uzmanların katılımı ile ilgili bir rapor tartışıldı.
 
Abhazya ve Güney Osetya tarafları, Gürcistan’ın hazırlamış olduğu, Abhazya ve Güney Osetya’da yerlerinden edilmiş olan kişiler ve mültecilerin sorunu çözümü için BM Genel Kurulunda alınan kararı protesto ettiler, bu nedenle gurup çalışması gerçekleşmedi.
 
Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin bir sonraki turu 6 – 7 Ekim 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.