RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:58:10 tarihnde eklendi. 647 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş; Cenevre toplantılarına eşit katılmalıyız

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA, CENEVRE TOPLANTILARINA EŞİT OLARAK KATILMALIDIR" DEDİ
Bagapş; Cenevre toplantılarına eşit katılmalıyız 10/11/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; AB'nin Gürcistan Temsilcisi Piyer MORELL ile Suhum'da yapmış olduğu görüşmede "Abhazya ve Güney Osetya'nın eşit haklara sahip olarak katılmadıkları her türlü toplantıdan hiç bir sonuç alınamaz" açıklamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ ve Piyer MORELL; görüşmede Abhazya'nın Cenevre'de yapılacak olan Kafkasya'nın güvenliği toplantısına katılması ile ilgili konuları görüştüler.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya olarak kesinlikle sorunların çözümünün toplumsal görüşmeler ile çözüleceğine inanıyoruz, ancak Cenevre'de yapılacak olan görüşmelerde Abhazya tarafı olarak eşit haklara sahip olarak katılmak koşulu ile" vurgulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya tarafı olarak, bağımsızlıklarının tartışıldığı hiç bir toplantı ve görüşmeye katılmayacaklarını" bir kez daha hatırlattı.

Sergey BAGAPŞ; ayrıca Abhazya ve Güney Osetya Yönetimlerinin katılımı olmadan yapılacak olan Cenevre Buluşması'nın kendileri açısından hiç bir anlamının olmayacağını belirtti.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya Yönetimi olarak, Gürcistan rejiminin uluslararası politikalar konusunda yapılacak olan görüşmelerden bir sonuç almak istediğine inanmıyoruz. Bizler Gürcistan Yönetimi ile yapılacak olan görüşmelerin hepsine katılmak için elimizden geleni yaptık ancak dünya liderlerinin inandığı gibi, Medvedev ve Sarkozy gibi, Cenevre'de ki buluşmaya geldik" dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.