RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Haziran 2015, Cuma 18:19:55 tarihnde eklendi. 645 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yevgeni Primakov Öldü

ABHAZYA ESKİ BAŞBAKANI GENNADY GAGULİYA “YEVGENİ PRİMAKOV, ABHAZLARIN İSTEMLERİNDE HAKLI OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ”
Yevgeni Primakov Öldü
26/06/2015. Suhum. 26 Haziran. Sputnik. Astanda Ardzınba. Rusya Federasyonu eski dışişleri bakanı ve başbakanı  Yevgeni Primakov, 26 Haziran Cuma günü yaşamını yitirdi. 
 
Eski Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Gennady Gaguliya, Primakov’un ölümü sonrasında Sputnik Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya, eski başbakanı ve dışişleri bakanı Yevgeni Primakov’un ölümü nedeni ile çok önemli bir kişiliği yitirdiğini söyledi.
 
Gennady Gaguliya “Bizler, onunla Abhazya hakkında konuştuk. O, konuşmalarında, Abhazların yaptıklarının doğru olduğunu ve istemlerinde haklı olduğunu, çok iyi bir biçimde ifade etmişti. Primakov aynı zamanda Tiflis’te büyüdü, eşi Gürcü olduğu için Tiflis’in fahri vatandaşlığı da bulunuyordu. Bütün bunlara rağmen, o, bizler birçok konuda ne kadar yanlış şeyler yapsak da bizleri her alanda desteklemeye hazır olduğunu belirtmişti. İşte, bu kadar doğru. Primakov, bizim konumumuzu bu kadar net açıklamıştı” dedi. 
 
Yevgeni Primakov – 29 Ekim 1929 Tarihinde Kiev’de doğdu. 1992 – 1996 Yılları arasında Rusya Federasyonu Dışişleri Sorumlusu, Ocak 1996 – Eylül 1998 tarihleri arasında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı görevinde bulundu. Dış Politika konusunda “Çok Kutupluluk” adlı eserini yazdı. Eylül 1998 – Mayıs 1999 arasında Rusya Federasyonu Başbakanlığı görevinde bulundu 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.