RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Haziran 2015, Pazar 14:06:13 tarihnde eklendi. 739 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Renkli Devrimler!!!

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA’DAKİ MAYIS OLAYLARI, ESKİ SSCB TOPRAKLARINDA GERÇEKLEŞEN ‘RENKLİ DEVRİMLER’ İLE BENZERLİK TAŞIYOR”
Renkli Devrimler!!!
21/06/2015. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) Rusya Yazarlar Birliği Üyesi Igor Lensky – Aleksandr Ankvab Söyleşisi. 16 Haziran 2015. 

2014 Mayıs ayında Suhum’da yaşanan olaylar sonucunda, iktidarın zor yolu ile düşürülüşünü ve ülkedeki bugünkü durumu, Abhazya Cumhuriyeti’nin eski devlet başkanı ile görüşüyoruz. Ülkede yaşanan dramatik olayların sonrasında bir yıl geçti ve bu onunla yapılan ilk röportaj. 

Soru – Bu eylem, eski SSCB ülkelerinde yapılan “Renkli Devrimler” ile bir paralellik taşıyor mu? 
 
Ankvab – Evet, pek çok yönden, yıkıcı ideolojilerin uygulamalarına benzer olduğunu görmek kolaydır. Abhazya’daki ne ekonomik durum, ne siyasal yönetim biçimi, ne Abhazya’da yaşayan Gürcü nüfusunun belgelendirilme biçimi, ne de Gal Bölgesi sakinlerinin durumu, darbenin gerçek nedenleri değildir. Onlar için önemli olan kişiyi - devlet başkanı Ankvab’ı ortadan kaldırmaktı. 
 
Soru - Nasıl ve kimler, Abhazya’daki Mayıs olaylarını hazırladı, Toplumu karıştırma gücünü nereden aldılar? 
 
Ankvab – Bu olaylar Abhazya’da hazırlandı. Her devrimin, kendine has yöneticileri bulunmaktadır. Hükümet binalarının önünde ne zırhlı araçlar ne de tanklar durmuyordu ve protestocular, toplumu hararetelendiren ateşli konuşmalar yapmaktaydılar. Halk, devrimi yönelendirenleri meydanda göremiyor, sık sık kendi ülkelerinde de bulunmuyorlar. Abhazya’daki Mayıs olaylarını kim yönlendirdi ve danışmanlık yaptı – bir başka konuşma konusu. Yani, şimdilik söyleyebileceğim bu kadar.

İnsanlar, önceki yıllarda, devlet darbesinin gerçekleştirilmesi ve uygulanması da dahil olmak üzere, siyasi ve ticari emellerine ulaşabilmek için, içerisinde Rus ve Abhaz iş adamlarının da bulunduğu, Abhazya’nın tanınmış figürleri olan – Zurab Açba, Yuri Voronov, Garri Aiba benzeri cinayetlerin gerçekleştirilmesi için sipariş ve emirler verdiler.

Onların yasa dışı ve siyasi çıkarları, bu aşamada bugün devlet yönetiminde, parlamentoda ve diğer yapılanmalar içerisinde bulunanların çıkarları, daha da tehlikeli bir oyuniçerisinde birleştiler. Bu, Abhazya’da iktidarı ele geçirmek için suç örgütleri ve siyasi maceraperestlerin, sıkı bir vesayet altında oluşturmuş oldukları işbirliğidir.                 
 
Sürecek…
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/intervyu/item/1363-aleksandr-ankvab-upravlyat-abkhaziej-nelzya-metodami-populizma-i-diletantskikh-ekspromtov
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.