RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Haziran 2015, Cumartesi 22:02:57 tarihnde eklendi. 525 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab, Ekonomi Gelişti

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA’DA VAR OLAN 25 YILLIK SORUNLARI, BİZİM YARATTIĞIMIZI KİMSE İDDİA EDEMEZ”
Ankvab, Ekonomi Gelişti
20/06/2015. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) Rusya Yazarlar Birliği Üyesi Igor Lensky – Aleksandr Ankvab Söyleşisi. 16 Haziran 2015. 

 
2014 Mayıs ayında Suhum’da yaşanan olaylar sonucunda, iktidarın zor yolu ile düşürülüşünü ve ülkedeki bugünkü durumu, Abhazya Cumhuriyeti’nin eski devlet başkanı ile görüşüyoruz. Ülkede yaşanan dramatik olayların sonrasında bir yıl geçti ve bu onunla yapılan ilk röportaj. 
 
 
Soru – Ancak, geriye, Abhazya’da Mayıs ayında yaşanan olayların kökenine inelim. Memnunniyetsizliklerde, hükümetinizin uygulamış olduğu iç ekonomik politikaların etkisi bulunuyor mu?   
 
Ankvab – Bu ülkede, ekonomik kalkınmanın sorunsuz seyrettiğini, atılımlar gerçekleşmediğini iddia etmek anlamsız olur. Ve, küçük bir gurubun dışında, insanlar, bütün gelişmelerden dolayı mutlu idi. Evet, zorluklar vardı. Toplumun bir kısmı da muhalefetin samimi destekçilerine tepkiyi azaltması için baskı yapıyordu. İnsanlar inanıyor, ondan umut ediyor, iktidara gelişi nedeni ile somut iyileşmeler bekliyor.

Ben Devlet başkanı olarak göreve başladığım ve hükümeti kurduğum zamandan bu yana 2,5 yıl geçti. Bakın, siz gazetecisiniz, Abhazya’nın 25 yıllık süreci, ya da bu süreç içerisindeki bütün sorunları, özellikle de ekonomik konularda olanları bizim yarattığımızı, muhalefet tarafından belirtildiği gibi bu dönemde, sorunların radikal bir biçimde çözülebileceğini kimse iddia edebilir mi?

Beni, Abhazya’yı tamamı ile Rusya’nın finans desteğine bağımlı hale getirmekle suçladılar. Ülkenin bir “dilenci” konumuna getirildiği, “Rusya’nın Mali İğnesi Üzerine Oturtulduğu” iddiasında bulundular. Ve bir anda, sanki, Rusya ile tam eşit ortaklık, mükemmel, kendine yeterli devlet yapısı koşullarını yaratılacak “Muazzam doğal kaynakları” harekete geçirilecek.

Evet, Rusya Federasyonu ile yapıcı ilişkilerin geliştirilmesi, çok önemli idi. Bütçe yardımı kullanımları, nesnel ve gerçekçi idi. Sonuçta yaptığımız bu idi ve yalvarmıyorduk.

Ancak, kendi doğal kaynaklarından önemli ölçüde gelir elde etmek ne anlama gelir? Abhazya açısından bakacak olursak, bu, ancak geçinebilecek ölçüde gelir elde eden bireysel girişimciler ve oluşum aşamasında bulunan küçük işletmeleri ağır vergi yükü altında bırakmak anlamına gelir. Bu küçük işletmeler için yok edici bir baskı anlamına gelir. Bu kimin için yapılacak? Kimin için daha iyi olacak?

Ülkemizde, büyük şirketler bulunmuyor. Ciddi yatırımlar için, iş ortamı yeterli değil. Ancak, bunu gerçekleştirmek hayal olmamalı, örneğin, bizler geçenlerde “Rosneft” ile «Роснефть» ile bu işbirliğini gerçekleştirdik. Bu bir gerçektir.

Bu çerçeve içerisinde, bizler birçok yararlı girişimler ve işler yapmayı başardık. Ülke içerisinde neredeyse her ay, yeni okullar, ana okulları, poliklinik ve hastaneler, ve diğer sosyal tesislerin açılışı yapıldı. İmarı bizler tarafından başlatılan kurumlar nerede ise bitmek üzere ve bugünlerde açılışları yapılıyor. Vatandaşlar ile yüz yüze temas sağlanma koşulları yaratıldı, herkes, sorunlarını görüşmek üzere sekreteri de aşarak direkt olarak benimle konuşabiliyordu. 

Bundan dolayıdır ki, muhalefetin eylemlerinin nedenini, ülkede var olan koşullardan dolayı kaynaklandığı gerekçesini asla kabul edemem, onun gerçeği, devleti daha iyi yönetme duygusu ya da onun hakkında endişe duyulmasıdır. Bütün bunların hepsi, sadece yaygın bir biçimde iktidarı elde etme alanlarında kullanılan mücadele biçimleridir.                                    
 
Sürecek…
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/intervyu/item/1363-aleksandr-ankvab-upravlyat-abkhaziej-nelzya-metodami-populizma-i-diletantskikh-ekspromtov
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.