RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:49:48 tarihnde eklendi. 717 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan'ın yalanları

GÜRCİSTAN YAYIN ORGANLARI; ABHAZYA'NIN GAL BÖLGESİ İLE İLGİLİ YALAN HABERLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Gürcistan'ın yalanları 07/11/2008. Abhazya Gal Bölge Valisi Beslan ARŞBA, apsnypress haber ajansına verdiği demeçte; Gürcistan basın ve yayın organlarında çıkan "Gal Bölgesi yaşayanları, evlerini terk ederek Gürcistan'tarafına gidiyor" biçiminde çıkan haberlerin asısız olduğunu belirterek "Hiç kimse bir yere gitmiyor, bütün bölge yaşayanları sakin bir biçimde yaşamlarını sürdürüyorlar" dedi.

Gürcistan basın ve yayın organlarında, bölge yaşayanlarından aldıklarını belirttikleri haberlerde "Gürcistan'ın zengin batı bölgesinde yaşayanlardan Abhaz askerlerinin evlerine gelerek pasaport kontrolü yaptıklarını ve fındık ürünleri ile ilgili olarak "rekoltelerini" sordular. Gal Bölgesi'nin Nabakevi köyünden 40 aile çıkmaya hazırlanıyor, 10 aile ise evinde çıkarıldı" bilgileri verilmişti.

Beslan ARŞBA; Gal Bölgeis'nde yaşananların normal pasaport kontrolu ve Abhazya pasaportuna geçiş çalışmalarının yapıldığını, bölgedeki ürünün yıllık rekoltesinin tesbit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek "bütün köy yönetimleri, pasaport ve belgeleri belirtmek ile yükümlüdürler" eklemesinde bulundu.

Beslan ARŞBA "geçtiğimiz günler içerisinde bölgede insan yaşamının yitirldiği olaylar yaşandı,buna bağlı olarak önlemler daha da sıkılaştırlacaktır" vurgulamasında bulundu.

Beslan ARŞBA "Gürcistan Basın-Yayın Organları, Abhazya'ya BM Heyetleri gelmeye başladığı zaman, Gal bölgesinde sürekli sorun yaşanıyor biçimindeki aslılsız haberler ile konuları çarpıtmaya çalışıyorlar" açılamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.