RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Mayıs 2015, Çarşamba 14:24:28 tarihnde eklendi. 651 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov’dan Net Açıklama

SERGEY LAVROV “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BAĞIMSIZLIKLARI, BİR GERÇEKTİR”
Lavrov’dan Net Açıklama
20/05/2015. Suhum. 20 Mayıs. Sputnik. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği Bakanlar Komitesi (КМСЕ) tarafından Brüksel toplantısı sonrasında yayınlanan, Rusya’ya yapılan Gürcistan’ın “İşgal Altındaki Toprakları” üzerinde seyahat özgürlüğünün engellenmemesi ve insan haklarının ihlal edilmemesi amacı ile КМСЕ yetkilileri ile temasta bulunmasıve yardım etmesi gerektiği biçimindeki açıklamasını gazetecilere yorumladı. 
 
Sergey Lavrov, 19 Mayıs’ta, düzenlediği basın toplantısında Brüksel’de yayınlanan КМСЕ Kararını yorumlarken “Abhazya ve Güney Osetya, Rusya Federasyonu tarafından tanınmıştır ve müttefikleri tarafından desteklenmiştir. Onlar, iki bağımsız devlettir – bu gerçektir” dedi.
 
Sergey Lavrov “Bizler, elbette bu devletleri, ekononmik, siyasi ve diğer tüm alanlarda gelişmeleri için destekleyeceğiz. Bizler Ağustos 2008’de yaşanan olayların bir kez daha gerçekleşmemesi için, onlarla birlikte güvenliklerini sağlamak için birlikte çalışacağız” dedi.
 
Bakan, AB tarafından alınan kararın Rusya tarafından uygulanıp, uygulanmayacağı konusundaki soruya “Sizlerin dediğiniz gibi Gürcistan’ın “İşgal Altındaki Toprakları” ile ilgili olarak Rusya’dan talepte ve çözümde bulunması konusunda bir bilgim yok. Bu konular hakkında bir bilgim bulunmuyor” dedi.
 
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı “Ben, Gürcistan Devlet üst yönetimini elinde bulunduran Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili tarafından Ağustos 2008’de kendi halkına karşı Gürcistan silahlı kuvvetlerini saldırma emrini vererek suç işlemesi sonrasında, Kafkasya’da baımsızlığını ilan eden iki yeni devlet olduğunu biliyorum” dedi.
 
Lavrov, Abhazya ve Güney Osetya topraklarında uluslararası kurumların temsilcilerinin ne tür girişimde bulunacağı konusunun bu ülkelerin devlet yöneticileri ile doğrudan görüşmelerinin gerektiğini belirtti.
 
Lavrov sözlerine “Bildiğim kadarı ile, benzer ziyaretler gerçekleştiriliyor. Abhazya ve Güney Osetya’ya Avrupa ve diğer devletlerden temsilciler gidiyorlar. Bu ülkelerin temsilcileri, bizlere dendiği gibi, düzenli temaslar kurmak üzere Avrupa Konseyi, BM veyahut AGİT ve uluslararası kuruluşlar ile dürüst ve saygılı diyalog kurmaya hazırlar” eklemesinde bulundu. 
 
Lavrov, Kafkasya’da var olan yeni gerçekleri göz önüne almadan, hala durumu sürdürmeye çalışmanın ve çözüm aramanın sonuç vermeyeceği vurgulamasında bulundu.              
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/world/20150520/1014726682.html#ixzz3afUfbkyw
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.