RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2015, Pazartesi 12:13:53 tarihnde eklendi. 546 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri 22 Yaşında

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN 22. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ SUHUM’DA KUTLANDI
Abhazya Dışişleri 22 Yaşında
18/05/2015. Suhum. 17 Mayıs. Sputnik. Astanda Ardzınba.  Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, kuruluşunun 22. Yıldönümü nedeni ile ilgili olarak 17 Mayıs Pazar günü, Suhum’da bir resepsiyon düzenledi. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 22 yıl önce, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında, 17 Mayıs 1993 tarihinde kuruldu. 17 Mayıs, Abhazya Diplomasi Günü olarak kutlanıyor. 
 
(Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın 22. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, dışişleri bakanlığı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyoruz.)
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, konuşmasında, Abhaz diplomasisinin en önemli ödevlerinden birisi, herşeyden önce ortakları ile eşit ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu belirterek, Rusya Federasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti’nin ana stratejik ortağı olduğunu söyledi. Chirikba’ya göre, Abhazya Dışişleri Bakanlığı, etkin bir siyasi çalışma uygulamış ve dünya daki birçok ülke ile diplomatik ilişki içerisine girmiştir. Dışişleri Bakanı, Abhaz heyetinin Venezuelayı ziyaret ettiğini, Nauru Devlet Başkan Yardımcısı ve Parlamento Başkanı, Vanuatu ve Fiji Dışişleri Bakanları ile toplantılar düzenlendiğini söyledi.
 
Vyacheslav Chirikba “Bizler, kardeş ülkeler Güney Osetya Cumhuriyeti, Pridnestroviya (Dinyester) Moldova Cumhuriyeti, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi etkinleştiriyoruz. Gelecek dönemde Nikaragua’da ofis açmayı planlıyoruz. Abhaz Diasporası ile işbirliğine büyük önem veriyoruz. Uluslararası arenada yer alan sürecin takibi ve ilke çıkarları doğrultusunda en uyumlu çözümleri aramak bizler için önemlidir” dedi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı “Ülkemizin, Dünya’da varolan konumu gereği, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına özel bir sorumluluk gerektirmektedir. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın her bir bölümü ve çalışanlarının, uluslararası her alanda çok çalışmak ve yaratıcı çözümler bulma konusunda gayretli olduklarının inancındayım” vurgulamasında bulundu. 
 
Kutlama resepsiyonuna katılan Rusya Federasyonu’nun Abhazya Büyükelçisi Semyon Grigoryev, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı çalışanlarını Abhazya diplomasi günü nedeni ile ilgili olarak kutladı. 
 
Semyon Grigoryev “Dışişleri Bakanlığı – Bağımsızlık ve egemenliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin gelişiminde nasıl bir rol aldığını söylemeye gerek yoktur. Abhazya Cumhuriyeti’nin 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın, Abhaz diplomasinin gelişiminde ki diplomatik deneyiminin güçlü bir katkısı bulunmaktadır” dedi.
 
RF Büyükelçisi, Abhazya Dışişlerindeki çalışmanın tecrübe ve gençliğin karışımından oluştuğunu belirtti. Gençler – Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nın düzgün çalışmasında önemli bir etken unsur oluşturmaktadır. Son dönemde, genç Rus ve Abhaz diplomatlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli çalışmalar yapılıyor. Hatırlatmasında bulundu.     
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150517/1014704721.html#ixzz3aTOcUkP5
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.