RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2015, Cumartesi 13:24:19 tarihnde eklendi. 584 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Abhazya Kültür Günleri”

MOSKOVA – RUSYA DOST HALKLAR ÜNİVERSİTESİ’NDE (РУДН) “ABHAZYA KÜLTÜR GÜNLERİ” DÜZENLENİYOR
“Abhazya Kültür Günleri”
16/05/2015. Suhum. 15 Mayıs. Abhazya – İnform. Moskova’da bulunan Rusya, Dost Halklar Üniversite’sinde (Российский университет дружбы народов – РУДН) 13 – 18 Mayıs tarihleri arasında “Abhazya Kültür Günleri” düzenleniyor. Bu üniversitede, farklı ülke ve halklardan lisans ve lisans üstü öğrenim gören öğrenciler geleneksel olarak ülkelerinin tanıtımını yapıyorlar. Kültür Günleri içerisinde, sergiler, ulusal yemeklerin sunumu, kültür akşamları, konserler, festivaller ve sanatçıların yapmış oldukları çalışmaların sunumu yapılıyor.
 
РУДН’de okuyan Abhazya’lı öğrenciler, ülkelerinin tarihi ve kültürü hakkında bilgi veren çeşitli standlar kurdular. Ayrıca ziyaretçilerin standı gezdikleri sırada, çeşitli Abhaz yemeklerinden oluşan ürünlerin tadımı için sunumlar yapıldı.
 
Abhazya Kültür Günleri sırasında, Tavla, Domino, Satranç ve Dama Turnuvaları düzenleniyor. Akşamları, Abhaz ulusal mutfak ürünlerinden oluşan yemekler, lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sunulacak.
 
РУДН’da öğrenim gören Abhazyalı lisans ve lisansüstü öğrencileri, üniversitedeki yaşamlarında tüm etkinliklere katılıyorlar, çeşitli konferanslara, festivallere, konserlere, tartışma ortamlarına katılıyorlar, yardıma muhtaç çocuklara destek veren kurumlara yardımcı oluyorlar.
 
“Abhazya – İnform” Haber Ajansı’na bilgi veren Abhazya’dan Gelen Öğrencilere Destek Derneği Başkanı ve РУДН Lisans Üstü Öğrencisi Tamara Gitsba “Bizler, РУДН’da dünyanın 153 farklı ülkesinden gelen öğrenciler ile buluşuyoruz, meslektaşlarımıza Abhazya’nın kültürü ve geleneklerini, ülkemizi tanıtıyoruz” dedi.
 
Abhazya’lı öğrenciler ve mezunları tarafından kurulan РУДН – Abhazya’dan Gelen Örencilere Destek Derneği “Apsnı” "Апсны" Abhazya’nın 2008 Ağustos ayında tanınması sonrasında resmi statü aldı. Gitsba’ya göre РУДН’dan daha önce öğrenim gören ve mezun olan öğrencilerinde Abhazya’nın tanıtımı için etkin bir biçimde çalışmalarını sürdürdüler. Bunların arasında farklı yıllarda РУДН’da öğrenim gören öğrencilerin arasında Irakli Khintba, L. Nodiya, İ. Adleyba ve birçok diğer kişi bulunuyor. 
 
Bugün için Moskova’da bulunan Rusya, Dost Halklar Üniversite’sinde (Российский университет дружбы народов – РУДН) Abhazya’dan 50 öğrenci öğrenim görüyor. 
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.