RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2015, Perşembe 17:09:58 tarihnde eklendi. 556 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara Açıklaması

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA’NIN DOĞRUDAN BASKISI İLE SUHUM EMNİYET MÜDÜRÜ DAUR DBAR İSTİFA MEKTUBU YAZMAK ZORUNDA KALMIŞTIR
Amtsakhara Açıklaması
14/05/2015. Suhum. 13.05.2015. Amtsakhara. Amhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba’nın 12 Mayıs 2015 Tarihinde, doğrudan baskısı sonucunda Suhum Emniyet Müdürü Daur Dbar, istifa mektubu yazmak zorunda bırakılmıştır. 
 
Amtsakhara Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi Açıklaması: 
 
13/05/2015.

AÇIKLAMA

“Amtsakhara” Амцахара» Partisi Siyasi Konseyi

 Amtsakhara. Amhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba’nın 12 Mayıs 2015 Tarihinde, doğrudan baskısı sonucunda Suhum Emniyet Müdürü Daur Dbar, istifa mektubu yazmak zorunda bırakılmıştır.  

Yaşanan bu olayın Devlet Başkanlığı Muhafızı olarak bilinen Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi çalıaşnlarının ugunsuz tavırları sonucunda başladığı bilinmektedir. Bilindiği üzere, Devlet Başkanlığı Muhafızları ve Suhum Emniyert Güçleri arasında yaşanan bu olay nedeni ile ilgili olarak ne Baş savcılık tarafından herhangi bir soruşturma açılmış ne de bir dava açılmıştır. Bu olay hakkında, olayın sorumlusu olan kişiler hakkında olay sonrasında bile ne Devlet Güvenlik Servisi ne de İçişleri bakanlığı yetkilileri tarafından hiçbir resmi soruşturma yapılmamıştır.

Ancak olay ile ilgili olarak Abhazya Cumhuriyeti Kanunlarında ne yapılacağının tanımı oldukça açıktır. Burada Devletin en üst konumundaki yetkilisi bulunmaktadır – Ülkenin devlet başkanı, devlet koruması olarak çalışanlarını, kendi sübjektif anlayışına bağlı olarak korumuş ve Suhum Emniyet Müdürü’nü, suçu olmamasına rağmen bir istifa mektubu yazmak zorunda bırakmıştır.

Seçim öncesi dönemde bugün devlet yönetenler, seçmenlere hukuk, adalet ve tarafsızlık kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalacaklarının sözünü vermişlerdi. Ancak yaşanan bu olay, Raul Hadjimba’nın hukuk ve adalet ilkeleri karşısında kendi kişisel çıkarları açısından, doğrudan, tam bir aldırmazlık kanıtı olarak görülmektedir. 

Yaşanan bu olay, mevcut devlet yetkililerinin, seçmenlere vermiş oldukları sözlere uymak niyetinde olmadıklarının gerçek bir kanıtı olarak doğrulanmaktadır.

Bizler, ülkedeki iç olaylar nedeni ile ilgili olarak toplumdaki gerginliğin hızlanmasının sorumluluğunun tamamıyla Raul Hadjimba’da olduğunu belirtiyoruz. 

Suhum. 13 Mayıs 2015. 
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/528/
 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.