RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2015, Perşembe 14:31:56 tarihnde eklendi. 582 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK, Ardzınba’yı Andı

VLADİSLAV ARDZINBA “DİASPORASIZ ABHAZYA, ABHAZYA’SIZ DİASPORA OLMAZ!”
KADK, Ardzınba’yı Andı
14/05/2015. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) Abhazya Cumhuriyeti’nin 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’nın 70. Doğum günü nedeni ile ilgili olarak bir bildiri yayımladı. Aşağıda, KADK Bildirisi bulunmaktadır 
 
Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) Vladislav Ardzınba Bildirisi:  
 
Tarih : 14 Mayıs 2015
Sayı : 2015-020
Konu : Anma

VLADİSLAV ARDZINBA

Zamansız aramızdan ayrılan Bağımsız Abhazya Cumhuriyeti Devleti kurucu lideri V. Ardzınba’nın 2015 yılı boyunca başardıkları, kişiliği, psikolojisi, liderlik vasıfları, fikirleri, hedefleriyle anılmasını, yaşadığımız nazik dönemde geleceğimize ışık tutması yönünden çok anlamlı ve önemli bulmaktayız.

Halkımız ve genç Devletimizin refah, dirlik ve düzen içinde güçlü bir şekilde geleceğe taşınması için; bilge V. Ardzınba’dan ders olarak algıladığımız iki önemli tespitimizi belirtmek istiyoruz.

Birincisi; V. Ardzınba’nın; özgürlük savaşının başlamasıyla birlikte gerek anavatan gerekse diasporadaki Abhaz ve Kuzey Kafkasyalı kardeşleri arasında zaten geleneksel yapımızda mevcut olan, birlik ve beraberlikte ifadesini bulan “Dayanışma Ruhu”nun gücünü örgütlü bir şekilde yeniden canlandırması, üst seviyeye çıkarmasıydı.

Bu bağlamda “O”nun çağrısıyla en yoğun diasporasının yaşadığı Türkiye’de, savaşın başlamasından bir hafta sonra Abhazlar, Kuzey Kafkasyalı kardeşleri birlikte kenetlenerek “Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi”ni (Ağustos 1992) kurup topyekûn Abhazya’nın yanında yer almışlardır. Bu dayanışma Büyük Sürgün’den sonra Diasporanın silkinip kimlik ve kültürel bilincin ayağa kalkması yönünde bir milat olmuş, hızlı bir şekilde örgütlenerek sivil toplum kuruluşlarını oluşturmuşlardır. V. Ardzınba 1992 Ekim ayı başında tarihi Lıxnı meydanında diaspora ve kardeş tüm Kuzey Kafkasya halklarının katılımıyla Dünya Abhaz-Abazin (Abaza) Kongresi’nin (Ekim 1992) kuruluşunu ve ilk genel kurulunu gerçekleştirmiş, sonrasında binlerce Kuzey Kafkasyalı kardeşlerimiz Abhazya’ya akın ederek Abhazların direnişinde yer almış ve büyük zafer kazanılmıştır. Bu büyük zafer, Büyük Lider V. Ardzınba’nın sağladığı “Dayanışma Ruhu Mucizesi’nin” neticesidir. Buradan çıkardığımız ders; örgütlü dayanışmanın; savaşta zafer, barışta da birlik ve beraberlik içinde dirlik, huzur, düzen, güç sağlamasıdır.  Bugünde ihtiyacımız olan en önemli olgu budur.

İkinci husus; V. Ardzınba’nın bize defalarca söylediği, “Diasporasız Abhazya, Abhazya’sız Diaspora olmaz!” vecizesidir. “O”nun iki hedefi vardı: birincisi özgürlük savaşını kazanıp bağımsız Abhazya Devleti’ni kurmak, ikincisi diasporanın Abhazya’ya entegrasyonu ve geri dönüşü sağlamaktı. Bu amaçla “Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Devlet Komitesi”ni (Mart 1993) kurmuştur. Bu “O”nun, konudaki kararlılığı ve ileri görüşlülüğünün bir göstergesidir. Birinci amacına önderliğini yaptığı halkıyla başardı ama ikincisine ömrü vefa etmedi. Bu nedenle “O”nun geri dönüş hedefini bir vasiyeti olarak kabul edip Devletimizin yanında hep birlikte bu amaca kilitlenmeliyiz. Şüphesiz Devlet ve halkımızın bekası için Abhazya, diaspora arasında sağlıklı bir entegrasyon oluşturmak ve geri dönüş önceliğimiz olmalıdır.

Abhaz ulusunun şansı olarak 70 yıl önce dünyaya gelen ebedi liderimizi sevgi, saygıyla anıyoruz.

Saygılarımızla.

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan

Erdeşan Kobaş BGANBA
İstanbul – TÜRKİYE
 
Not: Vladislav Ardzınba’nın 1999 yılında ki Türkiye Ziyareti Video filmi: http://www.abhazyam.com/video.php?id=15 
 
Kaynak: info@abhazya.org 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.