RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:40:05 tarihnde eklendi. 809 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Ordusu Gürcistan Özel Timinin peşinde

ABHAZYA ORDUSU; GAL BÖLGESİNDE SALDIRIDA BULUNAN "GÜRCİSTAN ÖZEL TİMLERİ"NİN PEŞİNE DÜŞTÜ
Abhazya Ordusu Gürcistan Özel Timinin peşinde 31/10/2008. Abhazya ordusu; Gal Bölgesinin Gürcista'a sınır olan bölümünde provokasyon eylemlerini gerçekleştiren "Gürcistan Özel Timleri" ile ilgili olarak operasyon başlattı. Operasyon sırasında, bölgede saldırılarda bulunduğundan şüphe duyulan sekiz kişi tutuklandı.

İnterfaks Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Abhazya Gal Bölgesi Sınır Kuvvetleri Komutanı Laurens KOGONİYA "yakalanan kişlerin üzerinde, otomatik silahlar ve narkotik maddeler bulundu. Bölge Savcılığı, içişleri bakanlığı ve milli istihbarat organları birlikte çalışarak yakalanan kişilerin sorgusunu yapıyorlar" dedi.

Gal Bölgesi Güvenlik Güçleri Koordinatörü Lavrentiy MİKABİYA "Abhazya, topraklarında terör ve provokasyon eylemleri gerçekleştiren Gürcistan'a ait "silahlı özel timler" temizlenene kadar operasyonlar sürecektir" açıklamasında bulundu.

Gal bölgesi yaşayanlarının güvenliklerinin sağlanması için akşam saat 22:00'den sonra ana yollar ve köprüler ulaşıma kapatılacaktır.

22-24 Ekim 2008 tarihleri arasında, aralarında Abhazya Ordusu İstihbarat Başkanı Eduard EMİN-ZADE'nin de bulunduğu dört Abhazya vatandaşı Gürcistan'a bağlı "özel timler" tarafından öldürülmüştü.

Kaynak. www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.