RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Mayıs 2015, Cuma 21:42:41 tarihnde eklendi. 562 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vladimir Putin’den Kutlama

ABHAZYA, GÜNEY OSETYA, ÇİN, BELARUS, KAZAKİSTAN, AZERBAYCAN, ERMENİSTAN, VENEZUELA, KÜBA DEVLET BAŞKANLARI KIZIL MEYDAN’DA BULUŞUYOR
Vladimir Putin’den Kutlama
08/05/2015. Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Resmi Web sitesinden alınan bilgiye göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin, Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 70. Yıldönümü deneni ile ilgili olarak Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Abhazya, Güney Osetya Devlet Başkanlarının yanısıra, Gürcistan ve Ukrayna vatandaşlarını kutladı.
 
Vladimir Putin kutlama mesajında “Büyük Zafer – Halklarımız, omuz omuza vererek zalim düşmana karşı savaşmış ve elbirliği ile Dünya’yı, Nazizm’den kurtarmıştır ve bugün bizim borcumuz – kahramanlarımızı belleklerimizden silmemek, savaş gazilerimizin yaşamlarını kolaylaştirmak, halklarımızı bir daha geçmişte yaşanan bu trajik olayların yinelenmesine izin vermemektir” dedi. 
 
Ruaya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Büyük Vatanseverlik Savaşının bitim tarihi ile halklar arasındaki dostça ve kardeşçe ilişkilerin güçlenmesine katkı verildi ve şimdiki ve gelecek nesillerin sürdürmeleri için bunun değerli bir örnek teşkile ettiğini ve buna karşı duymuş olduğu güveni dile getirdi. Vladimir Putin, ülkelerinde yaşayan ve Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın kazanılmasında emeği bulunan gazilere şükranlarını ileterek onlara sağlıklı ve refah dolu bir yaşam dilediğini belirtti. 
 
Büyük Vatan Severlik Savaşı Zaferi’nin 70. Yıl Kutlamalarına katılmak amacı ile yaklaşık 30 ülkenin devlet başkanı ve hükümet yetkilileri Moskova’ya geliyor.
 
Rusya federasyonu Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri Dimitry Peskov yaptığı açıklamada, Zafer Törenine katılmak üzere Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve türkmenistan Devlet Başkanlarının geldiğini belirtti. Buna ek olarak sırası ile Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Venezuela, Vietnam, küba, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Sırbistan, Bosna – Hersek, Makedonya, Kıbrıs Cumhuriyeti, Zimbabve, Moğolistan, Filistin, Güney Osetya Cumhuriyeti Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanları, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve UNESCO Genel Müdürü İrina Bokova’nın Zafer törenine katılacaklarını söyledi.      
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1922709.html#ixzz3ZYjxHztN
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.