RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Mayıs 2015, Cuma 10:03:25 tarihnde eklendi. 579 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

PACE’den Yardım Çağrısı

IRAKLİ GARİBASHVİLİ, AKPM (PACE) BAŞKANI ANNE BRASSEUR’DAN GÜRCİSTAN’A, RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA KONUSUNDA YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU
PACE’den Yardım Çağrısı
08/05/2015. REGNUM.Ru. Gürcistan Başbakanı ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı (AKPM - PACE), Rusya Federasyonu ile Suhum ve Tsinval arasında yapılan anlaşmaları görüştü. Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ve AKPM – PACE Başkan Anne Brasseur arasında 7 Mayıs’ta gerçekleşene görüşme sırasında, Gürcistan Başbakanı, “gürcistan, AKPM – PACE Kararlarının tümünü yerine getirirken, Rusya ihlallerini yeniden sürdürüyor” dedi.
 
Gürcistan Başbakanlık Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Gürcistan Başbakanı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Gözlem Komisyonu eş raportörlerinin yapıcı çalışmaları nedeni ile ilgili olarak konuklarına teşekkür etti.
 
Toplantıda var olan diğer sorunların yanı sıra Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya ile yapmışş olduğu anlaşmalar gündeme geitirldi, Irakli Garibashvili, konu hakkındaki endişelerini belirtirken, Gürcistan’ın AKPM tarafından alınan kararların tüm koşullarını yerine getirmeyi kabul ettiğini söyledi. Ancak, Başbakan’a göre, Rusya, alınan bu karar hükümlerinin çoğunu ihlal etmeyi sürdürüyor.
 
Irakli Garibashvili, bu koşullara bağlı olarak “AKPM – PACE”  Başkanı’na, meclis olarak Rusya’ya karşı tüm gücünü kullanarak uluslararası hükümlülüklerini yerine getirmesi için baskı yapmaları çağrısında bulundu. Anne Brasseur ise, kendi adına Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü desteklediğini ve bu süreçteki Avrupa Konseyi’nin rolünün öneminin bulunduğunun altını çizdi.           
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/polit/1922257.html#ixzz3ZU3qQJY6
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.