RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Mayıs 2015, Çarşamba 14:13:35 tarihnde eklendi. 563 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Chirikba, Salber Görüşmesi

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA VE AB GÜNEY KAFKASYA ÖZEL TEMSİLCİSİ HERBERT SALBER, CENEVRE SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜ
Chirikba, Salber Görüşmesi
06/05/2015.Suhum. 06 Mayıs. Apsnypress. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ve AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Herbert Salber, Cenevre görüşmelerinin bir sonraki tur programı üzerinde görüş alışverişinde bulundular.
 
Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba “Bizler, toplantıda, Cenevte görüşmelerinin son turundaki sorunlar üzerinde detaylı bir biçimde durduk ve ayrıca önümüzde yapılacak olan tur programının gündemini tartıştık. Sonuç alınmasını istediğimiz konuların başında, kayıp kişilerin bulunması ve Abhazya’nın kültürel mirasına ait olan unsurların iade edilmesi dileğimizi ilettik” dedi.     
 
Vyacheslav Chirikba’ya göre, Abhazya tarafı olarak, Cenevre alanında yapılan görüşmelere önem verdiğini, öncelikli konularının, olayların önlenmesi amacı ile oluşturulacak olan mekanizmanın oluşturulmasının yanı sıra, Abhazya Cumhuriyeti belgelerinin tanınması, siyasi vize sorunlarının çözümü, öğrencilerin yurtdışındaki eğitimlerinhin engellenmemesi bulunuyor. 
 
Çalışma gurupları, zaten kendi uluslararası müzakere sürecinde çalışmalarını sürdürüyor. Ancak Abhazya tarafı, kendilerinin katılımının bulunduğu Cenevre görüşmeleri sürecinin dışındaki mülteci sorunlarının çözümü çalışmalarına karşı olduğunu belirtiyor.
 
Herbert Salber, bu görüşmelere bağlı olarak güç kullanılmaması konusundaki çalışma gurubu görüşmelerinin sürdürülfüğünü belirterek “Bazı beklentilerimiz bulunuyor. Belge üzerindeki çalışmalar sürdürülüyor. Ve belki de, bazı sonuçlar elde edilebilecektir” dedi. 
 
Kaynak: www.apsnypress.info
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.