RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Mayıs 2015, Çarşamba 11:01:39 tarihnde eklendi. 961 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Özel Ekonomik Bölge

ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTOSU, “ÖZEL EKONOMİK BÖLGE” KANUN TASARISINI KABUL ETTİ
Özel Ekonomik Bölge
06/05/2015. Abhazyam.com Değerli Abhazyam.com izleyicileri Abhazya Cumhuriyeti’nde özellikle 27 Mayıs 2014 Darbe girişimi sonrasında yönetime gelen yeni iktidar tarafından ülkenin geleceğini ilgilendiren önemli kararlar alınmaktadır. Bunlardan birisi de dün Abhazya Parlamentosundan geçti. Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerinde “Özel Ekonomik Bölge” kurulması için önerilen kanun tasarısı kabul edildi. 

Sevgili Abhazyam.com izleyicileri bizler konunun Abhazya Cumhuriyeti’ne ne tür bir getiri sağlayacağının dünyadaki örnekleri ile birlikte ayrıntılı bir biçimde tartışılması gerektiğini belirtiyoruz ve Dünya Bankası’nın verilerine göre, bilhassa gelişmekte olan dünyada kurulan bu gibi bölgelerin yarısından fazlasının, yanlış uygulama, yetersiz vergilendirme, siyasi ve ekonomik istikrarsızlık gibi gerekçelere bağlı olarak başarısızlıkla sonuçlandığını hatırlatmak istiyoruz. – Abhazyam.com .

Aşağıda konu hakkındaki Abhazya – İnform haberi bulunmaktadır. 
 
05/05/2015. Suhum. 5 Mayıs. Abhazya – İnform. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu “Özel Ekononmik Bölge” kurulması hakkındaki kanun tasarısını görüşerek kabul etti. Tasarının sunumunu yapan Milletvekili Sergey Şamba, konuşmasında bugün, yatırımcıların ülkeye çekilmesi ve verim alınabilmesi için en uygun, hızlı uygulama biçiminin bu olduğunu söyledi.
 
Sergey Şamba, konuşmasında, bu tasarının kabul edilmesi ile ülkenin ulusal ekononmisinde genel iyileşme ve genişleienin sağlanacağını belirterek “İnsanlar için yeni çalışma alanları oluşacaktır” dedi.
 
Sergey Şamba “ÖEB’nin temel amaçlarından biriside özel sermayenin gelmesi ile ulusal ekonominin gelişmesine katkı sağlamatır” dedi. Sergey Şamba, özellikle yabancı sermayenin gelmesi ile devlet bütçesine önemli ölçüde katkı sağlanacağı vurgulamasında bulundu.
 
Milletvekillerinin çoğunluğu kanun tasarısının kabul edilmesi konusunda destek verdiler.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı’nın Parlamento Temsilcisi Dimitry Şamba ise kanun tasarısı hakkındaki bazı çekincelerinin olduğunu belirterek “Tasarının Rus versiyonu örnek alınarak hazırlandığını görüyorum, ancak bunlar Abhazya koşullarına uymamaktadır. Rusya ve cumhuriyetimizin arasındaki farklı boyutlar ve ekonomik zorluklar göz önüne alındığında koşullarımıza uygun olmayan bazı kanun hükümleri bulunmaktadır. Tasarının koşullara uygun olarak değiştirilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.
 
Yasa Tasarısı nda , Abhazya toprakları içerisinde aşağıdaki türlerde ekononmik bölge oluşturulabilir: Sanayi üretimi, teknoloji geliştirme alanları, turizm ve dinlenme alanları, liman tesisi kurmak. 
 
Kaynak: http://www.abkhazinform.com/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.