RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:38:20 tarihnde eklendi. 722 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kokoyti ABGK'yi eleştirdi

EDUARD KOKOYTI "ABGK GÜRCİSTAN'IN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'DAKİ EYLEMLERİNE GÖZLERİNİ KAPATIYOR" DEDİ
Kokoyti ABGK'yi eleştirdi 30/10/2008. Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI; perşembe günü yaptığı açıklamada; böllgede görev yapan AB Gözlemci Kuvvetlerinin etkili bir biçimde görev yapmadığını belirterek, ülkelerinde istikrarlı bir yaşamın sürmesini Rus ordusuna bağlı birliklerin sağladığını belirtti.

Eduard KOKOYTI "Abhazya ve Güney Osetya topraklarında güvenliğin sağlanması için ülkeler arasında yapılan anlaşmalara bağlı olarak görev yapan rus ordusunun çalışmalarından dolayı toldukça memnunuz, ülke topraklarımızda istikrarlı bir ortamım oluşması Rus askeri güçleri sayesindedir. bundan dolayı kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

İnterfaks haber ajanısının bildirdiğine göre Eduard KOKOYTI "Gürcistan'ın uygulamış olduğu provokasyon hareketleri karşısında bölgede görev yapan AB Gözlemci Kuvvetleri, gözlerini kapatmaktadır, ülkede ki istikrarın sürmesi Rus Ordusu'nun bölgede bulunmasındandır" açıklamasında bulundu.

Eduard KOKOYTI "AB'nin Görev yaptığı bölgede, AB Gözlemci Kuvvetlerinden daha fazla Gürcistan silahlı kuvvetlerine ait birliklerin olduğu, bu birliklerin Güney Osetya topraklarında insan kaçırdığı, Abhazya topraklarına karşı ateş açarak provokasyon eylemlerini sürdürdüğü için bizde, onların bölgede çalışmadığı konusunda yeterli doneler bulunuyor" dedi.

Eduard KOKOYTI "Medvedev-Sarkozy anlaşmasına bağlı olarak bölgede görev yapan AB Gözlemci Heyetinin görevleri içerisinde Gürcistan'a bağlı silahlı milislerin Gürcistan toprakları içerisinde hazırlanarak ve ağır silahlar ile birlikte Güney Osetya topraklarında eylem yapmalarına göz yummaları bulunmuyor" diyerek sözlerini sürdürdü.

Eduard KOKOYTI "ancak, Gürcistan tarafından özel olarak hazırlanan ve Güney Osetya topraklarında provokasyon eylemleri yapan Gürcistan'a bağlı özel milislerin bu eylemleri karşısında AB Gözlemci Kuvvetleri gözlerini kapatmaktadır" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.