RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Nisan 2015, Çarşamba 20:38:24 tarihnde eklendi. 877 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum – Çerkessk Yolu

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA “SUHUM – ÇERKESSK OTOYOLU PROJESİNİ PUTİN İLE GÖRÜŞTÜK”
Suhum – Çerkessk Yolu
29/04/2015. Suhum. 29 Nisan. Apsnypress. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ve Karaçay – Çerkessk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Rashid Temrezov “Karaçay – Çerkessk Abhazya Gönüllüleri Birliği” Temsilcileri ile toplantı düzenledi. 
 
Birlik temsilcilerli iki başkanı Abhazya ve Kuzey Kafkasya’yı birbirine bağlayacak olan otoyolun yapımı hakkında sorular sordu.
 
Raul Hadjimba, Abhazya Cumhuriyeti olarak Abhazya – Rusya sınır kapısından geçişlerin basitleştirilmesi konusundaki konumunu anlattı. Sınır kapısından geçişlerin çağdaş koşullara getirildiğini ve yoğunluğun azaltılması içihn gerekli olan tüm önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. 
 
Raul Hadjimba “Bizler bu geçişleri sadeleştirerek egemenliğimizi yitirmiyoruz ve akisine daha güçlü duruma getiriyoruz, bizim Rusya ile olan ekonomik ilişkilerimizi geliştirmiş oluyoruz” dedi.
 
Karaçay – Çerkessk Devlet Başkanı Rashid Temrezov, konu hakkında “Bu sorunun çözümü ile ilgli konular Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanları arasında devlet düzeyinde tartışılmalıdır. Bizlerin Karaçay Çerkes’in Karadeniz ile bağlantısını sağlayacak olan yolun yapımı hakkında planlarımız bulunuyor. Bu proje sadece bizim için değil Abhazya açısından da önem taşımaktadır. Bu tür yollar, toprakların gelişimi ve gelecek için yeni bir ivme oluşturur. Ülke yönetimi olarak, Rusya Federayonu Devlet Başkanı’nın girişimlerine tam desteğimiz var. Ancak mali sorunlar bulunmaktadır. Bizler, iki taraf açısından da, yeni ekonomik gerçekleri göz önüne alarak konu hakkındaki çalışma guruplarının projelendirme detayları gözden geçirilmelidir” dedi.
 
Hadjimba, proje hakkında Abhazya tarafı olarak görüşlerini “Vladimir Putin ile yapmış olduğumuz görüşmede bu konuyu gündeme geitrdik. Putin bu konuya destek verdi. Ancak önemli bir konu var ve bu bizim mali kaynaklarımızdan kaynaklanıyor. Ancak, bizlern bu projeye gereksinimiz var” dedi. 
 
Kaynak: www.apsnypress.info
 
www.abhazyam.com        

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.