RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Nisan 2015, Salı 16:16:09 tarihnde eklendi. 706 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hadjimba – Temrezov Görüşmesi

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI RAUL HADJİMBA “ÇERKESSK – SUHUM OTOYOLU PROJESİ GERÇEKLEŞEBİLİR”
Hadjimba – Temrezov Görüşmesi
28/04/2015. Suhum. 28 Nisan. Sputnik. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Resmi Web sitesinden alınan bilgiiye göre, Devlet Başkanı Raul Hadjimba, 29 Nisan’a kadar sürecek olan Karaçay – Çerkes Cumhuriyeti resmi ziyareti sırasında Karaçay – Çerkes Cumhuriyeti Devlet Başknaı Rashid Temrezov ile bir araya geldi.
 
Görüşme sırasında, Karaçay – Çerkes Cumhuriyeti Devlet Başkanı Rashid Temrezov, konuşmasında abhazyalılar ve Karaçay – Çerkesliler arasında özel ilişkilere dayanan yakın kardeşlik bağlarının varolduğunbu vurguladı. Rashid Temrezov, konuşmasında, ayrıca, öncelikli olarak ikili ekonomik işbirliği konuları da gündeme getirdi. 
 
Rashid Temrezov “Bizler, Abhazya’yı kardeş cumhuriyet olarak görüyoruz ve Abhazya’da özellikle sizin devlet başkanlığı görevinize geldikten sonra bağımsızlık ve egemenlik haklarının güçlendirilmesinde ciddi katkılarınızın olduğuna inanıyorum. Bizlerde bu konuda ilerlemeleri görüyoruz ve üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Bizlerin 192 Km ortak sınırımız bulunuyor ve geleneksel bağlarla birbibimize bağlı komşuluk bağlarımız bulunuyor. Ülkemizde, genç, dinamik ve gelişmekte olan Abazin bölgesinde Nogaylar gibi, sizlerle kan bağları olan 50 Binden fazla Abazin yaşıyor. Bizlere düşen ödev, onların Karaçay – Çerkes Bölgeleri olarak ekonomik ve idğer alanlarda gelişmelerine katkıda bulunmaktır” dedi. 
 
Raul Hadjimba “Bizler, 1992 – 1993 Savaşı sırasında Abhazya’ya, Karaçay – Çerkes’ten ve Kuzey Kafkaya’dan gelen kardeşlerimizin rollerini takdir ile anıyoruz. Bugün ise, barış içerisinde yaşamanın koşullarını yaratmayı konuşmalıyız. Düşünüyorm ki, bugün, bizler için farklı konuları konuşmamız için koşullar bulunuyor” dedi.
 
Abhazya Devlet Başkanı, Abhazya ve Rusya arasında imzalanan İttifak ve Stratejik Ortaklık Antlaşmasının, Rusya Federasyonu ile ekonomik alanlarda ve tüm alanlarda ilişki kurulması için tamamen rahat ve farklı koşullar yaratacağını belirtti. 
 
Raul Hadjimba “Bizlerin çalışabileceği çeşitli alanlar bulunmaktadır. Turizm ve tarımm sektörlerinin geliştirilebileceği koşullar vardır. Ben, Abhazya ve Karaçaey Çerkes Cumhuriyeti arasında, hükümetler arasında imzalanan ekonomi, ticaret, bilim – teknik gelişimi, kültürel işbirliği anlaşmaları ile gelişimin sağlanacağını ümit ediyorum. Abhazya Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı arasında Çerkessk – Suhum Otoyolu projesinin geliştirilmesi ve uygulamaya konulması konusunda bir mutabakat zaptlarının olduğunu biliyoruz. Bu konudaki gelişmeler bizleri ilgilendiriyor ve Kuzey Kafkasya ve bir bütün olarak Rusya ile bağlantılarımızı güçlendirecektir” dedi.          
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/20150428/1014539803.html#ixzz3YbcqG0NA
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.