RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 08:37:18 tarihnde eklendi. 572 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov'dan Gürcistan'a uyarı

SERGEY LAVROV "GÜRCİSTAN; CENEVRE'DE ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI ENGELLEMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM" DEDİ
Lavrov'dan Gürcistan'a uyarı 30/10/2008. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV; Cenevre'de yapılacak olan ikinci raund Kafkasya'nın güvenliği görüşmelerinde Abhazya ve Güney Osetya'nın sorun çıkaracağına inanmadığını belirtti.

Sergey LAVROV "ikinci buluşmada, politikacıların statülerin belirlenmesi ile fazla uğraşacaklarına inanmak istemiyorum, bölgenin güvenliğinin sağlanması ve göçmenlerin yerlerine dönebilmeleri gibi sorunların çözümü ile uğraşacaklarına inanmak istiyorum" dedi.

15 Ekim 2008 tarihinde Cenevre'de, Kafkasya bölgesinin güvevenliğinin ve istikrarının sağlanması için ilk toplantı yapıldı. Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırısı sonucunda Rusya'nın Gürcistana müdahalesi, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımasından sonra AB Başkanlığının insiyatifi ile BM, AB ve AGİT örgütlerinin toplanmasına karar verildi. Ancak, görüşmeler ülke statülerinin ve formatlarının belirlenmesi oldukça sert tartışmalara neden oldu ve sonuç elde edilemedi.

İkinci uluslararası buluşma, Cenevre'de 18 Kasım 2008 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sergey LAVROV "eğer, Gürcistan, Cenevre'de ki görüşmelerde Abhazya ve Güney Osetya Temsicilerinin katılımını engelleme çalışmalarını sürdürürse üzülürüm" diyerek. "bölgede güvenliğin ve istikrarın ortadan kalkmasını sağlayanın hangi ülke olduğunun unutulmaması gerekir. Bölgenin güvenliği için yapılacak olan görüşmelerde alınacak olan kararlarda ve bölgesel sorunların çözümünde alınacak olan kararlarda, göçmenlerin sorununun çözümünde Abhazya ve Güney Osetya olmadan sonuca varmak açık bir biçimde mümkün değildir." vurgulamasında bulundu.

Karar: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.